Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het is roze, het is rond, het is schattig en volwassenen zijn er gek op

“Nu hebben de kinderen genoten elden ringHet is de beurt aan de echte jongens met…Kirby! » deze meme Niet de enige die wordt gedeeld op sociale netwerken en het ongeduld van spelers meldt Kirby en de vergeten wereld, een nieuwe game gewijd aan de kleine roze bal van Nintendo, die sinds vrijdag beschikbaar is op de Switch. Kirby, minder bekend dan Mario, Zelda of Pikachu, is niettemin een uitstekend personage, dat al 30 jaar bestaat en nog veel meer games heeft. Zo verbergt het kinderlijke ontwerp een rijkdom voor jong en oud.

Eric is 42 jaar oud en een fan van videogames. Kirby geloofde er echter niet echt in: “Ik kende de licentie al heel lang, maar speelde hem niet, ik zag het als een platformspel voor kinderen, een beetje kinderachtig Mario. Heel eentonig. Maar lovende recensies Kirby Superstar Ultra Op de Nintendo DS in 2009 gaf hij zijn vooroordelen op. Verrassing, ontdekking: “In termen en speelbaarheidsmogelijkheden explodeert Mario. »

Met grote kracht komt een grote eetlust

Toen het in 1992 werd geschilderd door de jonge Masahiro Sakurai, de toekomstige maker van de serie Super Smash Bros.Kirby heet nog steeds Bobobo en zijn vorm is slechts tijdelijk, om het voor schilders gemakkelijker te maken om te werken en voordat hij zijn definitieve uiterlijk vindt. Het team klampt zich echter met arm en voeten aan deze bal vast en besluit hem te houden. De naam komt van de Amerikaanse advocaat John Kirby, die in de jaren tachtig Nintendo verdedigde tegen Universal in de zaak. Donkey Kong vs King Kong. Zijn kracht is beperkt in het eerste spel. Kirby Dromenland Op Gameboy, om vijanden zoals dingen te absorberen. Zoals Pac-Man toen. Maar meteen daarna Kirby’s avontuur In de NES slokt hij niet alleen zijn vijanden op, maar absorbeert hij ook hun kracht.

De kleine roze bal kan enorm zijn met zwaard, hamer, lasso, jojo, paraplu, bellen, orkaan, dokter of koelkast! Eric legt uit: “De kawaii-kant van het personage bleek erg leuk te zijn in het spel. Mijn vrouw heeft geen platformgame gespeeld Super Mario Bros. Op de NES bracht ze een paar jaar geleden onze vakantie door op… Kirby: massale aanval. De gameplay is toegankelijk en rijk, met precies de juiste hoeveelheid uitdaging en ontzag. En soms wat er gebeurt. »

Kirby en de vergeten wereld, de eerste in 3D, ontstaat daar, met evolutionaire transformaties en vooral een nieuwe kracht, overdracht, waarbij Kirby ogen heeft die groter zijn dan zijn maag en een gloeilamp, auto, goederenlift of automaat inslikt. Het resultaat op het scherm is even grappig als praktisch. “Nu verwacht ik vaak meer van Kirby dan van Mario”, geeft Eric toe. Mario En de Zelda Zijn de beroemde Nintendo-films, die revolutie willen maken met elke clip van de volgende generatie, zoals Super Mario Odyssey En de Zelda: Breath of the Wild op de Switch, maar het speelveld en de innovatie zijn te vinden aan de Kirby-kant. Of “secundaire” maar niet minder interessante en interessante personages en games, zoals Luigi’s paleis En de De wereld van ambachtelijke Yoshi.