Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Het is onwerkelijk”: India is verstikt door COVID-19 en stort in chaos

“Het is onwerkelijk”: India is verstikt door COVID-19 en stort in chaos

Uit de hand – India bevindt zich in chaos, met 380.000 gevallen van het Covid-19-virus in de afgelopen 24 uur. De situatie is bijzonder gevaarlijk in New Delhi, waar de autoriteiten worstelen om de stroom lichamen te stoppen.

“We beginnen bij zonsopgang en de crematies gaan door na middernacht.” Zoals een priester in Delhi tegen AFP getuigt, is de tweede golf van de Covid-19-epidemie vergelijkbaar met een tsunami in India. In dit enorme land met 1,3 miljard inwoners is het gezondheidssysteem nu aan de grond, overweldigd door het virus.

Alle informatie staat aan

Coronavirus: The Pandemic Shaking the Planet

Laatste informatie over de epidemie In welk stadium is de epidemie sectie voor sectie?

Het land breekt wereldrecords op het gebied van vervuiling, met bijna 380.000 nieuwe gevallen in de afgelopen 24 uur. Alleen al in april telde India meer dan zes miljoen nieuwe gevallen, dat is een derde van het totaal dat sinds het begin van de epidemie is geregistreerd. De infectie wordt deels toegeschreven aan de zogenaamde New Indian variant.

Steeds meer doden: alleen al woensdag 3.000. De autoriteiten vinden het moeilijk om de stroom lijken te beheersen.

“Het virus drukt op het gaspedaal.”

In New Delhi werken traditionele crematoria zoals moderne crematoria tot laat in de nacht. “Het virus lijkt op het gaspedaal te drukken.”, Vertelt een nieuwe begraafplaatsmedewerker, Qubristan, mijn familie. In dit tempo zal er over drie of vier dagen geen plaats zijn. ”

“Twee dagen geleden kwam iemand naar me toe en vertelde me dat hij zich moest gaan voorbereiden op zijn moeder omdat de doktoren hem hadden verlatenDe doodgraver voegt eraan toe. ‘Het is onwerkelijk. Ik had nooit gedacht dat ik een dag zou weten waarop ik de formaliteiten zou moeten voorbereiden om iemand levend te begraven.’

Officieel zijn bijna 180.000 Indianen gestorven aan Covid-19, waaronder 15.000 alleen al in april. Maar sommigen geloven dat het werkelijke aantal veel hoger zou kunnen zijn. Een schoorsteen van een verbrandingsoven barstte in Ahmedabad voordat hij instortte nadat hij de afgelopen twee weken 20 uur per dag had gedraaid.

READ  Wat is deze spanning over de Parthenon-friezen tussen Griekenland en Groot-Brittannië?

“Tot vorige maand cremeerden we ongeveer twintig lichamen per dag (…) maar sinds begin april behandelen we meer dan 80 lichamen per dag.Ramnath Gila, het plaatselijke crematorium in de stad, getuigt.

“Flood-crematie”

Voor degenen die dicht bij de slachtoffers staan, maakt dit hectische tempo het rouwen nog ingewikkelder. ‘Deze ziekte heeft mensen zoals ik gedwongen hen te ontmenselijken. Je kunt niet eens afscheid nemen van iemand met wie je al decennia een liefdesrelatie hebt.’Hij heeft dagelijks spijt van Manu Gupta Hindoes.

Crematoriummedewerkers blijven liever op hun werkplek dan dat ze het risico lopen hun gezin te besmetten. “We slapen hier sinds begin deze week vanwege de vloed van crematies – Covid en niet-Covid – die hier plaatsvinden,” Kondigt een medewerker aan. En voor degenen die nog steeds met ziekte kampen, wordt het dagelijkse leven vaak onderbroken door de zoektocht naar zuurstof, waarvan de reserves in India nauwelijks droog zijn.

Lees ook

  • India: De race om zuurstof om de effecten van vervangingsmiddel te bestrijden
  • FOTO’S – India zit op de knieën vanwege de Covid-19-epidemie

De Wall Street JourneyDe getuigenis van Aparna Bansal, wiens ouders worden behandeld in ziekenhuizen in New Delhi, is verzameld. ‘Elke keer als ik een telefoontje kreeg van beide ziekenhuizen, kreeg ik een kloppend gevoel. Ik heb het gevoel dat ik mijn vader achterliet om te sterven.’

“Ze blijven ons vragen om onze eigen zuurstof mee te nemen. We weten niet eens of de zuurstof die we dagelijks brengen, wordt gebruikt voor onze ouders of dat we ergens anders heen gaan. We kunnen ze nergens krijgen en we kunnen ook niet zijn. daar. Niets meer. “

READ  Geschil over immigratie brengt Nederlandse regering ten val - Bevrijding

Over hetzelfde onderwerp