Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eenvoudige beperkingen in Europa, 400 duizend doden in Brazilië … een update van de epidemiologische situatie in de wereld

De doodscurve in verband met Covid-19 blijft groeien in India, terwijl verschillende Europese landen hun plan voor een geleidelijke uittreding uit de opsluiting op donderdag 29 april presenteerden. Maar de Wereldgezondheidsorganisatie heeft Europa gewaarschuwd dat dit het geval is “De situatie in India kan overal voorkomen.” Franceinfo beoordeelt de hoogtepunten van de dag.

Meer dan 3600 doden in 24 uur in India

Pandemie verergert in India met een nieuw dagelijks “record” van sterfgevallen. Het op drie na meest getroffen land ter wereld betreurt in totaal 204.832 doden als gevolg van het coronavirus, waaronder 3.645 in de afgelopen 24 uur.

Overvolle ziekenhuizen hebben geen bedden, medicijnen en zuurstof. “Een op de twee mensen die RT-PCR-tests ondergaan in Kolkata en zijn voorsteden, is positief.”Het hoofd van het stadsbestuur, Farhad Hakim, vertelde het AFP. ‘Ziekenhuizen hebben bijna geen bedden meer. Lijken stapelen zich ook op in de crematoria.’

In Brazilië zullen meer dan 400 duizend doden vallen

Brazilië passeert naar verwachting donderdagavond officieel 400.000 doden door het Coronavirus, wanneer gegevens van het ministerie van Volksgezondheid worden vrijgegeven.

Na vier maanden van oncontroleerbare toename van het aantal doden en nieuwe gevallen van vervuiling, zijn de curven sinds half april gestabiliseerd, maar op een zeer hoog plateau. Die lichte achteruitgang is echter erg kwetsbaar volgens epidemiologen, die bang zijn voor de gevolgen van heropening van bars, restaurants of stranden in steden als Rio de Janeiro.

Het aantal sterfgevallen is dramatisch gestegen sinds het begin van het jaar in Brazilië, onder invloed van de P1-variabele: het duurde meer dan vijf maanden om op 7 januari van 100.000 naar 200.000 doden te gaan, maar daarna slechts 77 dagen om 300.000 te bereiken. (24 maart) en 37. Voor 400.000.

READ  De start van het schooljaar is op de Franse Antillen en een deel van Guyana uitgesteld tot 13 september

In Duitsland werden binnen 24 uur meer dan een miljoen mensen ingeënt

De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn maakte bekend dat Duitsland woensdag 1,1 miljoen doses heeft gegeven. De regio Rijnland-Palts heeft aangekondigd dat het land vanaf zondag ook het Franse deel van de risicovolle Moezelregio’s zal terugtrekken, waardoor de grenscontroles worden versoepeld.

De gezondheidsautoriteiten zeiden echter dat ze verschillende variabele infecties hadden geïdentificeerd die in India in het land waren ontdekt.

Veel landen versoepelen de beperkingen in Europa

De epidemie lijkt af te nemen in de meeste landen in Europa, die de beperkingen voorzichtig versoepelen. Nederland heeft woensdag de stands heropend en de avondklok opgeheven. Van haar kant heeft de Ierse regering vanaf half mei toestemming gegeven om niet-essentiële winkels, musea en kapsalons te heropenen.

In Frankrijk, waar de schuchtere daling van het aantal nieuwe infecties lijkt te zijn begonnen, heeft president Emmanuel Macron het ontmantelingsproces geschetst en de geplande heropeningsagenda onthuld. Winkels, bars en restaurantterrassen, evenals culturele locaties, waaronder bioscopen en musea, gaan vanaf 19 mei weer open.

Tegelijkertijd wordt de geldende avondklok, gepland voor 19.00 uur, opgeheven tot 21.00 uur. Overdekte cafés en restaurants gaan weer open vanaf 9 juni en de avondklok loopt dan tot 23.00 uur, voordat de nachtbeperkingen en -normen op 30 juni worden opgeheven, als de gezondheid het toelaat.

In Oostenrijk worden lollies gebruikt om jonge kinderen te testen

In Oostenrijkse kinderdagverblijven en kleuterscholen worden kinderen nu via een behandeling op Covid-19 getest. Ze moeten de fopspeen 90 seconden in hun mond houden en de resultaten zijn binnen 15 minuten bekend.

READ  Zuid-Korea begint nationale rouw na een stormloop waarbij meer dan 150 mensen om het leven kwamen in Seoul

Het idee komt van een Oostenrijks laboratorium in het Kaiser-Franz-Joseph Ziekenhuis in Wenen om een ​​toename van het aantal gevallen in deze niet-gevaccineerde leeftijdsgroep te voorkomen. Het doel is ‘Pas op voor infectie’ En display Een verstandig alternatief Voor invasieve KNO-monsters leggen de regionale autoriteiten uit.

Er loopt momenteel een onderzoek bij vijf crèches en kleuterscholen met kinderen van 1 tot 6 jaar om de betrouwbaarheid van de methode vast te stellen en te overwegen deze breder uit te rollen. Op een uur rijden van de Oostenrijkse hoofdstad heeft de regio Burgenland al 35.000 van deze tests besteld.

New York mikt op een “volledige heropening” op 1 juli

“We zijn klaar om New York op 1 juli volledig te heropenenDe burgemeester van New York, Bill de Blasio, zei tijdens een persconferentie. “Dat betekent naar winkels gaan (…), de mogelijke terugkeer van bars en restaurants, de terugkeer van veel werknemers (…) naar theaters die opnieuw zijn begonnen en veel dingen om trots op te zijn.”

Toen hem werd gevraagd naar het doelpunt van 1 juli, daagde gouverneur Andrew Cuomo het onmiddellijk uit. “Ik hou er niet van om verwachtingen te maken, ik denk dat ze onverantwoordelijk zijn.”, Antwoord. “Ik hoop dat we een eerdere heropeningsdatum hebben (…) Als we doen wat we moeten doen, kunnen we eerder heropenen.”