Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het is officieel, roodharigen voelen pijn anders dan anderen

Roodharige mensen vertegenwoordigt nauwelijks 1 tot 2% van de wereldbevolking. Deze bijzondere kleur, omdat Mutatie in een gen genaamd MC1R, wekt interesse en fascinatie. Als een eenvoudige verandering in haarkleur niet vooraf hoeft te zijn Er is geen effect op iemands gezondheid, heeft de studie mogelijk benadrukt: Verschillen tussen roodharige bewoners en anderen, Betreffende pijngevoeligheid. hoe zit het met ? Dat is wat we in dit artikel zullen ontcijferen, volgens informatie van Trust My Science media.

Roodharigen, beter bestand tegen pijn?

Als het aankomt op pijn weerstandWe zijn niet allemaal gelijk. In feite kunnen zowel genetische als extrinsieke factoren (ziekten, specifieke training, behandelingen, enz.) onze perceptie van pijn veranderen. Zo hebben wetenschappers de afgelopen jaren kunnen aantonen dat Het roodbruine fenotype – allemaal duidelijke kenmerken van het individu – vertoonde een hogere pijntolerantiedrempel dan de andere. Onlangs hebben ze zelfs het moleculaire mechanisme dat bij dit fenomeen betrokken is, kunnen begrijpen.

Variatie in pigmentatie

we hebben allemaal pigmentatiecellen in onze huid, die we noemen melanocyten; Deze cellen zijn iets anders bij roodharige mensen (zoals andere roodharige dieren): ze bevatten een type hormoonreceptor genaamd melanocortine 1. Normaal gesproken veroorzaakt deze receptor de vorming van melanocyten wanneer deze receptor in contact komt met melanocortine. Om een ​​zwart of bruin pigment te produceren in plaats van een geel of rood pigment. Met andere woorden, Bij roodharigen resulteert het verschil in een verlies van de melanocortine 1-receptorfunctie. Bovendien zijn volgens het werk van onderzoeker David E. Fisher ook inactieve varianten van deze receptor in de oorsprong Hun onvermogen om te bruinen.

READ  Covid-19 in Occitanie: het besmettingspercentage explodeert overal in de regio en de ARS lanceert een nieuwe oproep aan de bevolking

Wat is het verband tussen pijn en melanocyten?

En daarom, Onderzoek uitgevoerd door David E. FisherWaarbij hij met zijn collega’s een regel bestudeerde rode muizen, en ze hebben ook een variant zonder de actieve melanocortine 1-receptor. Uit de studie bleek dat muizen vertoonden Grotere tolerantie voor pijn. De studie geeft inderdaad aan dat bij afwezigheid van een functionele melanocortine 1-receptor, de melanocyten van de betrokken dieren – en dus die met een rode vacht – Er wordt minder POMC-molecuul uitgescheiden (proopiomelanocortine). Dit wordt vervolgens opgesplitst in twee verschillende soorten hormonen, een die pijn blokkeert en een die je er gevoelig voor maakt. Kortom, deze hormonen spelen een belangrijke rol bij de beleving van pijn, waarbij een evenwicht wordt bewaard tussen gevoeligheid en tolerantie.

En dat is precies waar dit punt over gaat Het “voordeel” van roodharigen komt tot uiting : Inderdaad, zoals weergegeven in het bovenstaande diagram (rechts), Deficiëntie van functionerende melanocortine 1-receptoren leidt tot een onbalans ten gunste van opioïde-receptoren – Degenen die het gevoel van pijn blokkeren – tijdens de splitsing van het POMC-molecuul, waardoor analgesie wordt gegenereerd (pijnremming). Dus we kunnen vaststellen, in het licht van deze studies, Verband tussen een hogere drempel voor pijntolerantie en de aanwezigheid van rode pigmentatie.

Dit moet geruststellen een roodharige : Je hebt (a priori) niets te vrezen van pijn. In ieder geval vergeleken met een ander. Als het verschil de eigenaren van rood haar niet in staat stelt om extreme drempels te weerstaan ​​​​zonder voldoende training, dan blijven ze duidelijk hetzelfde met een klein voordeel.

READ  Ontdek de innovaties van Ariane 6 gekoelde armen