Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Hubble-telescoop is kapot, maar moet binnenkort opnieuw worden opgestart

Op 13 juni 2021 werd de Hubble-ruimtetelescoop uitgeschakeld vanwege een probleem met zijn computer. Deze disfunctie houdt waarschijnlijk verband met langdurige blootstelling aan straling vanuit de ruimte. Er zijn operaties aan de gang om te proberen het observatorium te repareren.

NASA zei dat Hubble, die vorig jaar zijn 30-jarig jubileum in een baan om de aarde vierde, de operaties op zondag (13 juni) stopzette. Volgens het missieteam zal het probleem zijn: gerelateerd aan de verslechtering van een computergeheugeneenheid ذاكرةذاكرة (Het is een standaard Computer-1 (NSSC-1)-systeem voor ruimtevaartuigen, gebouwd in de jaren tachtig) dat de wetenschappelijke instrumenten van het observatorium bestuurt. Deze zondag is de hoofdcomputer voor telescoop Het ontvangt geen gegevens meer van deze computer. Dus zette hij alle instrumenten van het observatorium in de “veilige modus” voordat hij een foutmelding naar het grondpersoneel stuurde.

Deze geheugeneenheid was Het is voor het laatst vervangen in 2009 Door een team van astronauten tijdens een onderhoudsmissie.

“Voorzienbare” problemen

Analyse geeft aan dat de fout waarschijnlijk te wijten is aan een probleem met verslechterd geheugen.” We kunnen inlezen Communicatie. Het geheugen kan na verloop van tijd verslechteren Door jarenlange blootstelling aan straling in de ruimte. Dit soort problemen zijn te verwachten, daarom zitten er extra geheugenmodules op het ruimtevaartuig waar we indien nodig naar kunnen overschakelen.”.

Het missieteam is momenteel bezig om over te stappen op deze andere geheugenmodules. Zodra dit proces is voltooid en het observatorium opnieuw is getest, zal het zijn normale activiteiten hervatten.

Ervan uitgaande dat dit probleem wordt opgelost door een van de vele opties die beschikbaar zijn voor het operationele team, zou Hubble verbazingwekkende ontdekkingen moeten blijven doen tot eind 2020 of daarna.Hij vertelde Space.com Goddard Space Flight Center Operations Team.

READ  Dissociatie: wat is het ‘vaccinsyndroom’ dat artsen vooral zorgen baart?
COS-toolinstallatie tijdens STS-125-missie. tegoed: NASA

Het is niet de eerste keer dat het observatorium technische problemen ondervindt. De eerste onderhoudsmissie is al gelanceerd sinds 1993 Om een ​​fout in het stuurbesturingssysteem van het observatorium en problemen met de vorm van de primaire spiegel te corrigeren. Vervolgens werden andere missies ingesteld tijdens het Amerikaanse spaceshuttle-programma.

Onlangs, afgelopen maart, ging Hubble ook naar de veilige modus na een softwareprobleem. Daarna begon het een paar dagen later weer.