Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elizabeth Beck, de beroemde microbioloog beschuldigd van intimidatie door Didier Raoult

Misschien zegt haar naam u niet veel, maar in haar vakgebied heeft microbioloog Elizabeth Beck een enorme reputatie opgebouwd. Deze in Nederland geboren wetenschapper maar het grootste deel van haar carrière in de Verenigde Staten heeft doorgebracht? Het identificeren van valse of bedrieglijk hergebruikte afbeeldingen in wetenschappelijke artikelen. Zijn verslaggeving heeft in de loop der jaren al geleid tot het intrekken van zo’n 170 publicaties en het verzwakken of in gevaar brengen van het leven van veel critici, met name het werk van Didier Raoult. In 2006, na de tekortkomingen die door deze specialist in veel van zijn artikelen werden gesignaleerd, werd hij voor een jaar uitgesloten van publicatie in PubMed.Amerikaanse Vereniging voor Microbiologie (ASM).

Een microbioloog die in zowel de publieke als de private sector heeft gewerkt, waaronder een periode van vijftien jaar aan Stanford, oeps, deze onafhankelijke consultant zegt dat ze een beetje bij toeval tegenkwam voor deze ethische missie.

“Ik ontdekte ooit dat ik een bepaald talent had om te lokaliseren, bijvoorbeeld toen een artikel dezelfde afbeelding twee keer gebruikte, met een lichte rotatie, om twee verschillende elementen te illustreren. Ik begon als een hobby met het zoeken naar deze dingen, en begon doe dat beetje bij beetje, aangezien ik op deze manier nuttig werk zou kunnen doen.”

Sinds het begin van de epidemie zijn ongeveer tien artikelen ondertekend door de Marseille-professor of andere onderzoekers van universitair ziekenhuisinstituut (IHU) die het beheert in Marseille

Om de resterende 87% te lezen,
Test vrijblijvend het aanbod aan 1€.

READ  Veneuze trombose: hoe herkennen we de eerste symptomen?