Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Intermitterend vasten is niet de zilveren voering voor gewichtsverlies

De studie stelt de overtuiging ter discussie dat intermitterend vasten de meest effectieve manier is om gewicht te verliezen.

Elimineer gifstoffen, verlies gewicht, zuiver de huid, veel voordelen toegeschreven aan vasten. Maar een studie, die deze week is gepubliceerd, daagt de populaire overtuiging uit dat intermitterend vasten een van de meest effectieve manieren is om af te vallen.

Tot nu toe is het bewijs voor de effectiviteit van vasten in vergelijking met traditionele diëten zeer beperkt. deze conclusies Het werd gepubliceerd in het tijdschrift Translationele geneeskundewetenschappen. Een team van fysiologen van de Universiteit van Bath zegt dat er “niets bijzonders” is aan vasten.

Drie sets, drie bases

Deelnemers aan hun gerandomiseerde gecontroleerde studie verloren minder gewicht in vergelijking met degenen die een traditioneel dieet volgden, zelfs als hun calorie-inname grotendeels hetzelfde was. De proef werd georganiseerd door een team van het Universitair Centrum voor Voeding, Oefening en Metabolisme (CNEM), en de deelnemers werden verdeeld in een van de drie groepen. Groep 1 vastte elke dag. De vastendag werd gevolgd door een dag waarop de deelnemers 50% meer aten dan normaal. De tweede groep verminderde de calorieën van al hun dagelijkse maaltijden met 25%. Groep 3 vastte om de dag, maar hun vastendag ging vooraf aan een dag waarop de deelnemers 100% meer aten dan normaal.

Video – “Als u rood of zwart fruit kiest, krijgt u maximale bescherming en anti-aging”

De deelnemers in alle drie de groepen aten aan het begin van het onderzoek gemiddeld 2.000 tot 2.500 calorieën per dag. Hun resultaten toonden aan dat de niet-vastende dieetgroep (groep 2) in slechts drie weken 1,9 kg verloor. Analyses van hun lichaam toonden aan dat dit gewichtsverlies bijna volledig te wijten was aan het verminderde lichaamsvetgehalte.

READ  Gevaccineerde mensen dragen deltavariant over als niet-gevaccineerde mensen, volgens studie - RT en français

Vasten heeft niet de voorkeur

gevolgen? De eerste groep verloor dezelfde hoeveelheid lichaamsgewicht (1,6 kg), maar slechts de helft van dat verlies was lichaamsvet en de rest was spiermassa. De derde groep, die vastte en hun energie-inname met 100% verhoogde op niet-vastende dagen, hoefde hun vetreserves niet aan te spreken voor energie, dus het gewichtsverlies was minimaal.

Veel mensen geloven dat vastende diëten bijzonder effectief zijn om gewicht te verliezen, of dat deze diëten speciale metabolische voordelen hebben, zelfs als je geen gewicht verliest. Maar intermitterend vasten is geen snelle oplossing, en de resultaten van onze ervaring suggereren dat er niets bijzonders is aan vasten in vergelijking met traditionele diëten.zei professor James Bates, directeur van het Centrum voor Voeding, Oefening en Metabolisme aan de Universiteit van Bath.

Voor voltooiing:Wat nog belangrijker is, als u op een lege maag een dieet volgt, is het de moeite waard om te overwegen of lange perioden van vasten het eigenlijk moeilijk maken om de spiermassa en het niveau van fysieke activiteit te behouden, waarvan bekend is dat ze zeer belangrijke factoren zijn voor de gezondheid op de lange termijn.“.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze inhoud: