Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ingenuity voert een “ongepland wetenschappelijk experiment” uit door naar Mars te vliegen

Vindingrijkheid werd niet naar Mars gestuurd voor wetenschappelijke experimenten. Zijn hoogte kan echter de wetenschap en onze kennis van de rode planeet behoorlijk onverwacht vooruit helpen.

Er is gewoon geen De volhardende rover die wetenschappelijke activiteiten uitvoert Als onderdeel van de Mars 2020-missie helpt de innovatieve begeleidende helikopter, die oorspronkelijk een vlucht op de Rode Planeet zou laten zien, de wetenschap op een enigszins onverwachte manier vooruit helpen, gedetailleerde beoordeling natuur 16 juni 2021.

Een stofwolk omringt de helikopter

« Terwijl ze door de lucht van Mars razen, werpen de bladen af ​​en toe een stofwolk op die het omhult en reizen met de kleine helikopter. Kunnen we lezen in dit artikel. In verschillende video’s van helikoptervluchten konden wetenschappers de aanwezigheid van dit stof onder de bladen van creativiteit bepalen, zelfs wanneer het vaartuig tot een hoogte van maximaal 5 meter stijgt. Voor wetenschappers zijn dit interessante gegevens, omdat het lijkt aan te tonen dat Marsstof gemakkelijker kan worden opgetild en getransporteerd in de dunne Marsatmosfeer dan men zou verwachten.

Foto’s van de vierde vlucht van de helikopter, op 30 april, trokken vooral de aandacht van wetenschappers. Deze uitzichten vanuit de Volhardingswagen laten zien dat zijn metgezel werd omringd door een stofwolk, ook toen hij aan het einde van zijn reis weer verscheen, vanaf een totale afstand van 133 meter. De helikopter vloog met een windsnelheid van 3,5 meter per seconde en nam stof mee.

Briljant op zijn vierde vlucht op 30 april. We zien dat hij stof deed opwaaien. // Bron: NASA / JPL-Caltech / ASU / MSSS / SSI

Een onverwacht wetenschappelijk experiment in de atmosfeer

Het is zeker niet bijzonder verrassend om stof van het oppervlak van Mars te zien opstijgen terwijl de schepping opstijgt: het is bekend dat de Rode Planeet bezaaid is met stof. NASA hield hier rekening mee bij het ontwerpen van de vliegende robot. De manier waarop de helikopter dit stof tijdens zijn vlucht meevoert, is echter verrassend. Dit zou kunnen helpen om de atmosfeer van Mars beter te begrijpen, en mogelijk de vorming van stofwervelingen, die stoffige cyclonen die zich op Mars kunnen vormen – en dit Doorzettingsvermogen heeft al een kans gehad om na te denken.

READ  In Occitanie is de incidentie van niet-gevaccineerden 7 keer hoger dan die van gevaccineerden

Het is een soort van Een onverwacht wetenschappelijk experiment in de atmosfeer “Deze creativiteit zorgt voor een prestatie, om de uitdrukking te gebruiken van planetaire wetenschapper Jim Bell, van de Arizona State University, die citeert” natuur. Aanvankelijk besloot NASA creativiteit naar Mars te sturen om een ​​technologische vlucht naar Mars te demonstreren. Zijn missie is eindelijk verlengd, om een ​​nieuwe testfase te starten: het doel is om te zien hoe de helikopter kan helpen tijdens wetenschappelijke missies. Maar het feit dat haar vluchten een wetenschappelijk experiment uit de eerste hand mogelijk zouden maken, was niet verwacht in het programma.

Alles over de planeet Mars

Deel op sociale media

Vervolg van de video