Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het hoofd van de Amerikaanse Auto Workers-vakbond waarschuwt voor een mogelijke “vergroting” van de staking

Het hoofd van de Amerikaanse Auto Workers-vakbond waarschuwt voor een mogelijke “vergroting” van de staking

Zaterdag werden de gesprekken tussen de vakbond en de “Grote Drie” (General Motors, Ford, Stellantis) hervat met als doel een einde te maken aan de stakingsbeweging. Matthew Hatcher/AFP

“Als we geen betere aanbiedingen krijgen (…), zullen we de staking gaan opblazen”, verklaarde UAW-president Sean Fine.

De stakingsbeweging begon vrijdag tussen de drie grote Amerikaanse autofabrikanten en zou kunnen leiden tot “versterking“Als er geen betere voorstellen komen, waarschuwde het hoofd van de vakbond van de sector zondag. “Als we geen betere aanbiedingen krijgen (…), zullen we het inflatieproces voortzetten» van de staking, kondigde UAW-president Sean Fine aan tijdens een interview met CBS. “Wij zijn tientallen jaren achtergeblevenHij voegde eraan toe en legde uit dat de arbeiders die zij vertegenwoordigen “Ze zijn moe“.

Gesprekken tussen de vakbond enGroot 3» (General Motors, Ford, Stellantis) hebben zaterdag het werk hervat met als doel een einde te maken aan de stakingsbeweging. “We hadden vandaag redelijk productieve gesprekken met Ford“, vertelde de UAW zaterdag aan AFP. Sinds vrijdag zijn drie locaties gesloten: een fabriek van General Motors in Wentzville (Missouri), een andere van Stellantis in Toledo (Ohio), evenals een Ford-filiaal in Wayne (Michigan). “Stellantis en de UAW zijn in een kritieke fase van de onderhandelingen beland», verwees ze zaterdag naar de groep die ontstond uit de fusie, in 2021, tussen de Franse bedrijven Fiat Chrysler Automobiles en Peugeot.

Stellantis heeft zijn bod verhoogd en stelt nu voor om…ongeveer 21%» Over de looptijd van de nieuwe cao, dat wil zeggen vier jaar, vergeleken met 14,5% een week geleden. Maar voor Sean Fine is het bod van 21% grotendeels onvoldoende, terwijl de UAW een verhoging van 40% eist. “Wij willen er niet eens over horen“GM en Ford bieden aan om de lonen met samen 20% te verhogen”, zei hij zondag tegen CBS.

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

READ  Lagardère wil zijn radio's autonomie geven