Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het herstel van de biodiversiteit op aarde kan miljoenen jaren duren

Het herstel van de biodiversiteit op aarde kan miljoenen jaren duren

Aan het begin van de zesde uitsterving proberen wetenschappers te ontdekken hoe snel de biodiversiteit instortte en vervolgens regenereerde in het verleden, door de zoetwaterslakken van Europa te analyseren. Hun bevindingen leveren verder bewijs van de noodzaak van onmiddellijke actie om de biodiversiteit te beschermen.

De huidige biodiversiteitscrisis, vaak aangeduid als Zesde massa-extinctieHet is een van de cruciale uitdagingen waarmee we in de eenentwintigste eeuw worden geconfronteerde eeuw. Het is in veel opzichten vergelijkbaar Vijfde massa-extinctie, daterend van 66 miljoen jaar geleden, dat eindigde krijtachtig. De laatste had ongeveer 76% van de Contant geld van de planeet, inclusief groepen dieren zoals dinosaurussen.

Maar vandaag nietasteroïde in overweging. Verschillende soorten worden bedreigd door directe of indirecte menselijke invloeden: klimaatveranderingvervuiling en overexploitatie Aarde en vernietiging van het milieu, onder andere. In 2020 schatte het Living Planet Report dat: menselijke activiteiten Ze was verantwoordelijk voor het grootste deel van de daling van 68% van de bevolking gewervelde dieren, in minder dan een halve eeuw.

koortsig uitsterven tarief

Een andere studie die in 2014 werd gepubliceerd, schatte dat: Uitstervingssnelheid van de huidige soorten Ze zijn 1000 keer hoger dan de oude natuurlijke uitstervingspercentages, die een periode van 60 miljoen jaar beslaan, vóór de opkomst van de mensheid. Natuurlijk zullen alle soorten op een dag uitsterven. Maar dit fenomeen treedt meestal relatief langzaam op. In de afgelopen 150 jaar is het echter Snelheid Het uitsterven van de biodiversiteit is enorm toegenomen.

Aan de andere kant, als deze instabiliteit een kritische drempel overschrijdt, kan de tijd die nodig is om deze biodiversiteit te herstellen erg lang zijn. Een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Communicatie over aarde en milieu Deze hersteltijd proberen in te schatten door de gastropoden te analyseren! waarom ? Tegenwoordig behoren ze tot de meest diverse groepen dieren ter wereld ecosystemen Dr’zoetwater, behoort tot de meest bedreigde ter wereld en heeft een record fossielen In zeer goede staat.

READ  Deze voedingsmiddelen kunnen uw gezondheid vernietigen!

Hoe wordt de snelheid van uitsterven en herstel van biodiversiteit beoordeeld?

Om de huidige mate van uitsterven te bestuderen en de tijd te voorspellen die nodig is om te herstellen, heeft een internationaal team van evolutiebiologen, paleontologen, van geologen De ontwerpers, onder leiding van de Universiteit van Giessen, moesten de snelheid van de achteruitgang van de biodiversiteit en de hersteltijd schatten tijdens de vijfde massale uitsterving, om deze schattingen uit het verleden te vergelijken met toekomstige voorspellingen.

Het onderzoeksteam concentreert zich op zoetwaterecosystemen en heeft meer dan 3.000 soorten buikpotigen verzameld. fossielen en levend In Europa beslaat het de periode van de laatste 200 miljoen jaar. Doelstelling: Het biodiversiteitsverlies in zoetwater buikpotigen in de nabije toekomst beoordelen, en meer bepaald in de context van het scenario. werk zoals gewoonlijk “(B.Sc.). Dit toekomstscenario – als het ergste beschouwd – anticipeert vooral op een Opwarming van de aarde Meer dan 3 °C in het jaar 2100. Merk echter op dat dit laatste met de nodige voorzichtigheid moet worden geïnterpreteerd, omdat het veel beperkingen en onzekerheden heeft.

Miljoenen jaren van herstel

Onderzoekers schatten uiteindelijk dat de diversiteit van soorten zoetwatergastropoden in Europa aan het einde van het Krijt met gemiddeld 92,5% is afgenomen. Bovendien zou de uitstervingsfase 5,4 miljoen jaar duren, gevolgd door een herstelperiode van 6,9 miljoen jaar. Deze gastropoden zijn dus in lijn met grote groepen terrestrische en mariene fauna en flora die een sterke achteruitgang hebben doorgemaakt of volledig zijn verdwenen zoals dinosaurussen.

Wat betreft toekomstige voorspellingen, modelleren de onderzoekers, gebaseerd op gegevens van de International Union for Conservation of Nature (UICN), voorspelt dat 75% van alle Europese soorten zoetwaterslakken voor het einde van het millennium zouden kunnen uitsterven, als de huidige trends niet worden omgekeerd.

READ  Kunstmatige intelligentie heeft drie nieuwe natuurlijke antiverouderingsmoleculen ontdekt

Hoewel deze resultaten mogelijkheden laten zien, heel irritant, houden ze geen rekening met slechts één groep dieren. Leven blijft ingewikkeld, onvoorspelbaar, maar vooral heel erg flexibel. Daarom wordt niet al het leven op aarde bedreigd, maar in de eerste plaats de toekomst van de mens. In feite is de biosfeer Als de onevenwichtigheden aanhouden, kunt u mogelijk niet de diensten leveren die u momenteel levert.

De audiovergadering van dierlijke intelligentie! vinden elke twee weken.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?