Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Astronomen vragen zich af over 800 sterren die op mysterieuze wijze zijn verdwenen

Astronomen vragen zich af over 800 sterren die op mysterieuze wijze zijn verdwenen

Het verscheen op fotografische platen uit de jaren vijftig, maar lijkt sindsdien op mysterieuze wijze te zijn verdwenen. Dit zijn de sterren waar het Vasco Project naar op zoek is. Selecteer 800 filters. Achter een van hen kan een zeldzaam natuurverschijnsel schuilgaan of … een geavanceerde buitenaardse beschaving.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Dooft lichtvervuiling sterren?
In slechts enkele decennia is kunstlicht een oorzaak van vervuiling geworden. Het dreigt niet alleen onze sterren te doven. Maar het heeft ook grote gevolgen voor de biodiversiteit. Vooral omdat hij binnenkort niet meer exclusief van het vasteland kon komen…

Sterren zijn niet zoals diamanten! Het is niet eeuwig. De Astronomie wetenschappersEn zelfs dat weten we al heel lang. Sommige Sterren leven en sterven Langzaam, in een proces dat miljoenen, zo niet miljarden jaren duurt. De meest massieve, ze verdwijnen in een echte ramp. Ze exploderen in supernova’s die maandenlang schijnen en door honderden miljoenen mensen kunnen worden gezien.lichtjaren.

En sinds 2017 vragen astronomen zich af of sommige sterren gewoon aan het verdwijnen zijn. Even een oogwenkOog. De sterren zijn er en ineens zijn ze er niet meer. Het lijkt onmogelijk met onze natuurwetten. Maar om daar achter te komen, lanceerden deze onderzoekers een project genaamd Het verdwijnen en verschijnen van bronnen tijdens een eeuw van observaties of (Vasco). Begrip, verdwijning en verschijning van bronnen door een eeuw waarnemingen.

Om perfect stabiele sterren te vinden die plotseling volledig verdwijnen – een gedrag dat nog nooit eerder is gedocumenteerd – vertrouwen astronomen op de ene hand op nieuwe instrumenten die in staat zijn om luchtkaart Alles tegen een hoog tarief. De panoramische scantelescoop en snel reactiesysteem (Pan-STARRS) in Hawaï of Zwicky Transit Faciliteit (ZTF) van Mt Palomar (Californië, VS) bijv. Door het extreem brede gezichtsveld kan de laatste vegen Melkweg twee keer per nacht.

READ  Deze dagelijkse oefening van zes minuten kan voldoende zijn om ziekte af te weren

Bewijs van het bestaan ​​van buitenaardse beschavingen?

De onderzoekers baseren zich ook op 70 jaar oude gegevens. Om de ontbrekende ster-genomineerden te vinden, vergeleken ze de twee. Ze zetten ook hun gegevens Online beschikbaar voor het publiek. Objecten die in oudere gegevens zijn geïdentificeerd en die in recentere gegevens niet meer voorkomen, worden door astronomen in detail bestudeerd. Om elk risico op slecht functioneren van fotografische platen te voorkomen, bijv. Om de overige gegevens van dit object te controleren, wordt niet weergegeven.

Het onderzoek heeft tot nu toe meer dan 800 Het lijkt erop dat de “verloren” sterren. Maar astronomen hebben nog veel te controleren voordat ze de perfecte kandidaat onder hen vinden. Ze leggen uit dat het zou kunnen overeenkomen met een “mislukte” supernova. Een ster zo groot dat hij in één klapte Zwart gat die het vervolgens van binnenuit zoog. Sluit de gewelddadige kernreacties af die normaal gesproken leiden tot a Explosie in een supernova. Het proces laat uiteindelijk geen zichtbare resten achter. Evenzo geloven astronomen dat een dergelijke gebeurtenis niet vaker dan eens in de drie eeuwen mag plaatsvinden, en helaas lijkt het onwaarschijnlijk dat ze het bewijs zullen kunnen ontdekken.

Wanneer dit soort zeldzaam natuurverschijnsel niet wordt gedetecteerd, kan het Vasco-project daarentegen de aanwezigheid van Geavanceerde beschavingen buiten de planeet! Waaronder 800 verdachte bronnen die al zijn geïdentificeerd. Veel geleerden geloven dat het bestaan ​​van een ander Intelligentie Het kan worden gedetecteerd door het onbegrijpelijke gedrag van sterren. Deze beschavingen konden al stellaire engineeringtechnieken ontwikkelen die de helderheid van hun ster zouden wijzigen op een manier die niet op natuurlijke wijze kon worden verklaard.