Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het eten van ultraverwerkt voedsel verhoogt het risico op kanker

Het eten van ultraverwerkt voedsel verhoogt het risico op kanker

analyse Volgens een studie zou het vervangen van 10% van de bewerkte voedingsmiddelen door eenvoudige producten het risico op sommige soorten kanker verminderen.

Volgens recente wetenschappelijke gegevens de helft van de gevallen kanker Hij kan worden gewaarschuwd Door veranderingen in onze levensstijl. De schade veroorzaakt door een sedentaire levensstijl, tabak en alcohol is bijzonder goed vastgesteld.

Een studie gepubliceerd deze week in The Lancet Planetaire Gezondheid. The Lancet Planet Gezondheid Het benadrukt de minder gedocumenteerde rol van bewerkte voedingsmiddelen en dranken, die vooral worden gekenmerkt door een hoge energie-inname, een lage voedingskwaliteit en de aanwezigheid van ingrediënten die niet in de keuken thuis voorkomen.

gecoördineerd door Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) in Lyon geeft dit werk aan dat het vervangen van 10% van dit soort voedsel door een equivalente hoeveelheid eenvoudige, minimaal bewerkte producten, zoals fruit en groenten, granen of melk, het risico op verschillende soorten kanker zou verminderen (in met name colon, borst bij postmenopauzale vrouwen en lever). Wetenschappers zien in deze resultaten Een belangrijk middel om te graven…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 79% om te ontdekken.

Meer lezen?

Ontgrendel alle items direct. zonder verplichting.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Regelmatige lichamelijke activiteit beschermt tegen luchtweginfecties