Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het EOF zal niet worden hervormd vóór het einde van de termijn van vijf jaar van Emmanuel Macron

Regeringsbronnen zeiden op woensdag 28 juli dat het grote reorganisatieproject van EDF niet kon worden voltooid voor het einde van Emmanuel Macrons termijn van vijf jaar volgend jaar, aangezien er geen overeenstemming is met de Europese Commissie over de kwestie.

“Op dit moment zijn de gesprekken niet gelukt.” met Brussel en ‘Er kan niet meteen een wetsvoorstel in het parlement komen’Leg een van deze bronnen uit. Ze gaf toe dat het project niet op tijd zou kunnen worden voltooid voor de start van de volgende presidentiële campagne.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook De regering weigert discreet de SDF te hervormen

Dit reorganisatieproject – eerst “Hercules” en daarna “Grand EDF” genoemd – werd bestreden door de elektriciteitsvakbonden, die het gevaar zagen van ontmanteling, zoals de oppositie, van La France insomise, via de Communistische Partij, de Socialistische Partij en de Republikeinen.

Woensdagavond verwelkomde het Force Overiere Consortium het project “of op zijn minst uitgesteld”onderwerp voor discussie, De secretaris-generaal heeft getweetYves Ferrer. ondanks de obstakels, “Onze CEO heeft de intentie om iets te doen”Dit werd verteld door Maud Mathieu, een afgevaardigde van de centrale vakbond CGT van EDF. Europese Commissie, ze zei dat het zo was ‘Discussie is aan de gang’ Met de Franse autoriteiten, weigerde commentaar te geven.

Frankrijk tegen de groepssplitsing

In de ogen van de CEO was het idee om het bedrijf, opgezadeld met schulden, te laten investeren in hernieuwbare energiebronnen, terwijl het zijn nucleaire vloot vernieuwt. Met name de verkoopprijs van kernelektriciteit aan EDF moest worden verhoogd naar zijn concurrenten. Een akkoord met Brussel, de hoedster van de concurrentie in Europa, was echter noodzakelijk. Deze wereldwijde overeenkomst met de Europese Commissie zou het ook mogelijk hebben gemaakt om een ​​oud geschil over waterkrachtcentrales op te lossen.

READ  Koelkast, wasmachine, vriezer: binnenkort een tekort aan huishoudelijke apparaten?

Maar vooral Parijs en Brussel maakten bezwaar tegen de mate van scheiding tussen de verschillende EOF-entiteiten, die door de hervorming had kunnen ontstaan. Frankrijk wilde dat zijn kampioen bleef “ingebouwd”, terwijl de mededingingsdiensten van de Commissie een duidelijker hoofdstuk wilden.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Hydro-elektrische dammen openstellen voor concurrentie? Vertegenwoordigers en vakbonden verzetten zich ertegen

De minister van Economie, Bruno Le Maire, beschreef de eenheid van de EDF-groep als: “De absolute rode lijn van de Franse regering”. Jane Bernard Levy, CEO van EDF, merkte onlangs discussies op “moeilijk” Tussen Parijs en Brussel.

Er is vooruitgang geboekt, maar er is geen wereldwijde overeenkomst.”Wij geloven in de overheid. De uitvoerende macht wil echter geen hervorming “doorgesneden” waar “dringend”. “We blijven ervan overtuigd dat deze hervorming moet worden doorgevoerd.”Dezelfde bron voegt eraan toe.

Gecontacteerd, EDF wenst niet onmiddellijk commentaar te geven. De groep, die in meerderheid in handen is van de Franse staat, zal donderdagochtend haar financiële resultaten publiceren.

Lees ook EOF-hervorming: nederlaag van Hercules, voorgestelde verdeling door regering en administratie

De wereld met AFP