Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het elektriciteitsverbruik in Frankrijk blijft in één week tijd dalen met -5,8%

De netwerkbeheerder zei vrijdag dat hij er vertrouwen in had dat het netwerk tot het einde van het jaar zou meegaan, maar hij verwachtte grotere risico’s op spanningen in januari.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Nieuwe week, hetzelfde. De neerwaartse trend in het elektriciteitsverbruik zet zich voort in Frankrijk, aangezien het vorige week daalde met 5,8% in vergelijking met het gemiddelde van de voorgaande jaren (2014-2019), volgens gegevens gepubliceerd door RTE, beheerder van het Franse elektriciteitstransmissienetwerk, op dinsdag 11 november 22e. .

Deze daling is iets sterker dan de week ervoor toen het elektriciteitsverbruik in een week tijd met 5,4% daalde, waardoor de daling over de afgelopen vier weken gemiddeld op -6,5% kon blijven ten opzichte van 2014-2019.

De industriële sector loopt voorop

“Het neerwaartse effect blijft dicht bij het niveau dat in oktober werd waargenomen”, zei hij. RTE-aantekeningen. Volgens de netbeheerder is de afname “Sterk geconcentreerd in de industriële sector, in de context van hoge energieprijzen.” Dit effect in de residentiële sector en de derde “bestaan”, RTE beweert, Maar het is de afgelopen weken verder en moeilijker in precieze karakterisering teruggebracht [présence de vacances scolaires et de jours fériés]. “

Gevaren van spanning in januari

Tussen 13 en 20 november varieerde het verbruik tussen 48,7 en 58,7 GWh/dag. In het kader van de energiecrisis heeft RTE een wekelijkse monitoring van het elektriciteitsverbruik op het vasteland van Frankrijk ingesteld.

De gegevens zijn gepubliceerd “In lijn met normale temperaturen voor deze periode.” Het staat los van de uitzonderlijk gematigde waarden die in oktober en november in Frankrijk zijn opgetekend.

READ  2000 miljard dollar aan verliezen voor de toeristische sector, ja 2000!!!

RTE zei vrijdag dat het er vertrouwen in had dat het net tot het einde van het jaar zou blijven bestaan, maar verwachtte dat het risico van spanningen in januari zou toenemen als gevolg van trager dan verwachte herstarts van de kernreactoren van EDF.