Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het einde van een handgeschakelde versnellingsbak in een Volkswagen?

Volkswagen Het is een van de algemene fabrikanten die het snelst gokt op de transmissie met dubbele koppeling door deze binnen zijn eigen assortiment te democratiseren. Als de eerste modellen ons geen blijvende herinneringen zouden achterlaten, zou de DSG zo ver kunnen gaan dat hij de handgeschakelde versnellingsbak op alle gebieden van het dagelijks leven overtreft. En ondanks de strengere normen die VW Group ertoe aanzetten om de DSG op bepaalde modellen langzamer te laten draaien dan voorheen, blijft het een echt pluspunt voor dagelijks gebruik.

Ook de Duitse combinatie kan vrij snel worden opgelegd. Onze Duitse collega’s hebben aangekondigd dat de volgende Tiguan, gelanceerd in 2023, exclusief in de DSG zal worden getoond. De Passat zal zeer snel volgen. Dit zal een primeur zijn voor VW, en uiteraard niet de laatste sinds VW in 2030 het koppelingspedaal en de handgeschakelde versnellingsbak volledig heeft verlaten.

Een aankondiging die zeker niet verrassend was, want op deze datum zal Volkswagen voornamelijk elektrische auto’s aanbieden die uiteraard geen handgeschakelde versnellingsbak hebben. Data-analysebedrijf Jato Dynamics meldt dat in Duitsland van de 5838 te koop staande auto’s er slechts 1.870 met een handgeschakelde versnellingsbak zijn.

READ  Toeslagnummer: UFC Que Choisir-meldingen over telefoonzwendel kunnen onbetaalbaar zijn