Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gezondheidsvergunning wordt verplicht op het werk voor werknemers die in contact komen met het publiek

Tot 15 november moeten werkgevers hun werknemersvergunning valideren. Deze verbintenis heeft ook betrekking op vrijwilligers die in alle “plaatsen, instellingen, diensten of evenementen” Op de lijst van het ministerie van Arbeid staan ​​in het bijzonder bars, theaters, touringcars of interregionale vliegtuigen, pretparken, dierentuinen, beurzen en enkele winkelcentra.

De regeringswoordvoerder beloofde zondag “Een week van flexibiliteit, ouderschap, intrusie en tolerantie”. bot ,,Daarna volgen er uiteraard sancties.’’Gabriel Attal waarschuwde.

“Als je directeur bent van een organisatie en je wilt natuurlijk geen controle en handhaving van het gezondheidspaspoort, dan stel je jezelf eerst bloot aan een waarschuwing, een ambtsbericht en eventueel een administratieve sluiting”, Het is uit te leggen.

Per 30 september moeten ook minderjarige medewerkers, inclusief stagiaires, up-to-date zijn. De kaart wordt gevalideerd door een volledig vaccinatieschema, een negatieve test van minder dan 72 uur of een Covid-19-herstelcertificaat.

Werknemers die deze sleutel niet hebben, kunnen vrij nemen, op afstand werken, een baan krijgen waarvoor geen vergunning nodig is, of ze worden zonder loon geschorst.

“Omdat er zoveel Fransen zijn gevaccineerd, heb je ongeveer een equivalent percentage in de bedrijven”, merkt Benoit Siri op, vice-president van de National Association of Human Resource Managers (ANDRH). Als na enkele weken, sommige werknemers ‘We zijn nog steeds niet onderworpen aan de gezondheidskaart’, contracteren Je komt in het schorsingssysteem van de arbeidsovereenkomst., Die “moeilijke beslissing”, zei in Franceinfo.

Volgens het directoraat-generaal Volksgezondheid hebben zondag meer dan 48 miljoen Fransen minstens één dosis gekregen (71,8% van de totale bevolking) en profiteren meer dan 43,5 miljoen (64,6%) van het volledige vaccinatieschema.

READ  Met deze tweet maakt Elon Musk van Jeff Bezos een vijand

Evenzo neemt de druk op het ziekenhuis niet meer toe en stabiliseren de indicatoren zich al enkele dagen, met uitzondering van West-Indië.

‘onevenredige straf’

De verplichte gezondheidsverklaring voor bepaalde werknemers zal specifiek van toepassing zijn op de SNCF. “Naar schatting is 70% van de werknemers die getroffen zijn door de gezondheidskaart gevaccineerd”Een woordvoerder van de spoorweggroep vertelde AFP. “We kunnen de komende weken 100% van het transferplan garanderen”, voegde ze eraan toe.

De Gezondheidsverkeersverplichting is van toepassing op spoorwegbeveiligers en agenten die werken op TGV-, intercity- en internationale treinen die vertrekken vanuit Frankrijk, maar ook op werknemers van onderaannemers die verantwoordelijk zijn voor schoonmaak of onderhoud. wat een totaal Meer dan 5000 medewerkersVolgens SNCF.

Maar de verhuizing kwam onder vuur te liggen bij Galeries Lafayette, rue Haussmann in Parijs, waar de vakbond SUD vanaf maandag een staking voor onbepaalde tijd uitriep. De vakbond is bang Opschorting en scheiding van contractenZijn vertegenwoordiger, David Pereira, vertelde AFP.

Niet alle vakbonden zijn hetzelfde over dit nieuwe engagement. Als de CFDT deze zomer de tekst goedkeurt die voortvloeit uit de parlementaire debatten over de Gezondheidswet, heeft de CGT de mogelijkheid om arbeidsovereenkomsten op te schorten afgewezen, omdat dit een “geheel nieuwe en onevenredige straf” is. een “zware straf”, was veroordeeld tot fo.

Deze nieuwe fase van de Gezondheidskaart Maandag valt samen met een nationale gezamenlijke bijeenkomst van de vakbonden CGT, FO, CFE-CGC, FSU en Solidaires evenals UNEF, MNL en UNL – zonder CFDT. Deze organisaties moeten op 5 oktober beslissen over een dag om te mobiliseren, met name tegen hervorming van de werkloosheidsverzekering.

READ  Jeff Bezos en Richard Branson mogen zichzelf geen 'astronauten' noemen

Maar de kwestie van de gezondheidskaart zal niet nalaten boven de debatten te zweven, terwijl zijn tegenstanders sinds 17 juli elke zaterdag demonstreren.

Ook op maandag ontmoeten verschillende ministers in Percy vertegenwoordigers van werkgevers uit sectoren (handel, hotels, toerisme, evenementen, enz.) Die nog steeds te lijden hebben onder de gezondheidscrisis. En met name aan de vooravond van het einde, de vergadering om het niveau van de gedeeltelijke werkloosheidsuitkeringen voor de meest getroffen sectoren te verhogen, die morgen, dinsdag, eindigt.