Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het einde van de suikerrietcampagne op 15 augustus om 12.00 uur

Het einde van de suikerrietcampagne op 15 augustus om 12.00 uur

We moeten de kosten stoppen, vinden Iguacan en de suikerfabriek Mole. Suikerriettelers en oogstbedrijven hebben de afgelopen dagen niet genoeg suikerriet aan Gardel geleverd om het uitstel van het einde van het seizoen 2023 te rechtvaardigen.Als gevolg hiervan zal de standplaats morgen/dinsdag om 12.00 uur worden gesloten. De oogst zou voorlopig eindigen op 14 augustus.

De balans van het Basse-Terre BERON-platform wordt vanavond, 14-08-2023, afgesloten. De GARDEL Le Moule-meter is morgen, 15/08/2023 om 12.00 uur gesloten.

Dit zijn de voorwaarden van het persbericht dat op maandagmiddag (14 augustus) is ondertekend door Bruno Wachter, President van Iguacane (Guadeloupe Sugar Cane Profession) en Nicolas Philippot, Deputy General Manager van Gardel SA.

Zo kregen de suikerriettelers en houtkapbedrijven niet het verwachte uitstel van het einde van de suikercampagne van 2023, volgens de aanvraag die ze afgelopen 4 augustus bij de beroepsgroepen hebben ingediend.

De wens van deze professionals was om de impact van het terugkerende slechte weer dat ze sinds juni hadden geleden, te verzachten. Ze wilden zoveel mogelijk stokken oogsten. Natte grond vertraagde de operaties aanzienlijk; Volgens de producenten waren zelfs veel machinestoringen ongelukkig, vooral in het noorden van Grande-Terre.

Lees ook: Suikerrietoogst en slecht weer: boeren vragen om verlenging – 09/08/2023.

Aanvankelijk stemde L’Iguacanne in met dit uitstel en verklaarde dat de uiteindelijke beslissing bij de Gardel-fabriek lag; Toen werd de datum van 19 augustus genoemd.

Uiteindelijk kwamen de twee gesprekspartners het volgende overeen:

Jardel heeft geen andere keuze, economisch en materieel (de kwaliteit van het suikerriet, de moeilijkheid van de extractie) dan de suikercampagne stop te zetten en zich vanaf nu voor te bereiden om de volgende campagne voor te bereiden, zodat deze zo snel mogelijk van start gaat. Goede tijd. .

Gezamenlijk persbericht van Iguacanne en Gardel SA – 14/08/2023.

Een uitstel bij het sluiten van Gardel zou zijn geaccepteerd, op voorwaarde dat de fabriek werd bevoorraad voor ten minste 4.000 t/d. De voorwaarde werd door de operators aanvaard tijdens de vergadering van het verbindingscomité op 8 augustus.

READ  Bruno Le Maire kondigde aan dat de staat bereid is de soevereine activiteiten van Atos te nationaliseren

Maar dit doel werd niet bereikt:

Spoorladingen werden afgeleverd tussen 7 en 12 augustus 2023.


Een ander argument van Gardel en Iguacan om het einde van de campagne te rechtvaardigen: de rijkdom aan sacharine in de productie neemt geleidelijk af en bedraagt ​​nu minder dan 6,5 punten; Riet verliest zijn waarde in de loop van de dagen.

Uiteindelijk is de aanvankelijke prognose van 405.000 ton suikerriet bijna bereikt en geleverd aan de suikerraffinaderij van Moule, zo blijkt uit een vandaag uitgevoerde evaluatie.