Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

UBS betaalt 1,45 miljard dollar om civiele rechtszaken af ​​te ronden

UBS betaalt 1,45 miljard dollar om civiele rechtszaken af ​​te ronden

UBS, de eerste bank in Zwitserland. Arnd Wegmann/Reuters

Dankzij deze overeenkomst met de Amerikaanse justitie kunnen civiele rechtszaken in verband met fraude met betrekking tot de verkoop van giftige financiële producten, die aan de basis lagen van de financiële crisis van 2008, worden afgesloten.

De Zwitserse bank UBS heeft een akkoord bereikt met het Amerikaanse rechtssysteem om, in ruil voor een betaling van 1,45 miljard dollar, civiele rechtszaken af ​​te sluiten wegens fraude met betrekking tot de verkoop van giftige financiële producten.HypotheekAan de basis van de financiële crisis van 2008.

En het Amerikaanse ministerie van Justitie zei in een verklaring dat deze deal een einde maakte aan de laatste rechtszaken die het na de crisis had aangespannen, waarbij meer dan 36 miljard dollar werd opgehaald bij ongeveer twintig banken, ratingbureaus of kredietinstellingen. De Zwitserse bank gaf in een aparte verklaring waarin ze dit akkoord aankondigde met betrekking tot de acties die in 2006-2007 plaatsvonden, aan dat het volledige bedrag al op haar rekeningen stond.

De actie werd in november 2018 gelanceerd door het Amerikaanse rechtssysteem, het resultaat van onderzoekswerk door een particuliere groep binnen het rechtssysteem die het gedrag van banken en andere entiteiten en hun rol bij het ontwerp en de verkoop van door woninghypotheken gedekte effecten onderzocht. (door hypotheken gedekte zekerheid, RMBS). RMBS zijn risicovolle door hypotheken gedekte effecten die grote banken hebben verkocht aan grote investeerders en andere kleine en middelgrote financiële instellingen. Wanbetalingen door huishoudens die de leningen aangingen, leidden tot een reeks lasten en voorzieningen in de wereldwijde financiële sector en uiteindelijk tot de crisis van 2008.

Een klacht van de Amerikaanse autoriteiten beschuldigde UPS van “Doet opzettelijk valse en misleidende verklaringen aan kopersVan deze financiële producten en krijgFraude tegen investeerders in verband met de verkoop van 40 RMBS in 2006 en 2007Naast UBS heeft de afdeling ook aangeklaagd tegen Ally Financial, Aurora Loan Services, Bank of America, Barclays, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, General Electric, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, Moody’s, Morgan Stanley, Nomura en de Royal Bank of Scotland, Standard & Poor’s, Société Générale en Wells Fargo.

“data-script =” https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js”>

READ  Gratis mobiel pakket voor € 8,99 per maand voor het leven, laten we een ritje maken