Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het eerste zelfgerapporteerde geval van geleedpotigenvirus na een muggenbeet

Dit keer betreft het rapport, gedateerd 7 oktober in Biscarros in Landes, een persoon die de stad niet had verlaten in de 15 dagen voordat de eerste symptomen verschenen. Wat met andere woorden betekent dat de angel zich voordeed in de sector. Het betreffende virus is nog niet geïdentificeerd en het ARS stelt vast dat er aanvullende analyses gaande zijn. De patiënt heeft griepachtige symptomen gehad en maakt het goed. De bevoegde autoriteiten zijn nu op zoek naar andere mogelijke gevallen, aangezien de ziekte zich vier tot zeven dagen na de beet kan melden.

In afwachting van de voortzetting van deze onderzoeken, zullen in de nacht van 21 op 22 oktober muggenbestrijdingsoperaties plaatsvinden in zeven sectoren, vier in Landes en drie in de Gironde. De gemeenten Biscarrosse, Parentis-en-Born, Landes, Bordeaux, Le Bouscat, Le Pian-Médoc in de Gironde, de gebieden die door de patiënt worden bezocht, zullen worden uitgevoerd door het bedrijf Altopicus, dat gespecialiseerd is op het gebied van geneeskunde . Bewoners worden geïnformeerd via flyers, die in hun brievenbus worden verspreid, zoals bepaald door de regionale gezondheidsdienst.

eerdere gevallen

Op 20 september toonde een rapport van Public Health France aan dat de oorspronkelijke gevallen van dengue, een arbovirus overgedragen door de tijgermug, dit jaar een recordhoogte bereikten in de Franse hoofdstad (47 gerapporteerd).

READ  Vragen en controverses over de gezondheidskaart