Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een onderzoek heeft uitgewezen dat COVID-19 ervoor zorgt dat organen sneller verouderen

Onderzoekers hebben ontdekt dat besmetting met Covid-19 de veroudering van bepaalde organen met drie tot vier jaar kan versnellen.

Op 19 oktober waren er 63.031 nieuwe positieve gevallen in COVID-19 Het werd de afgelopen 24 uur in Frankrijk gedetecteerd. Als Covid-19 min of meer significante symptomen veroorzaakt, kan het virus langetermijneffecten hebben. Volgens een studie geciteerd door abc7De aanwezigheid van het virus heeft een blijvend effect op de organen. Misschien wel meer dan eerder werd gedacht.

Je kunt Covid-19 gaan zien als een versneller van veroudering. Virale infectie versnelt het verouderingsproces bij mensenZiyad Al-Aly, directeur van het Center for Clinical Epidemiology aan de Washington University in St. Louis (VS) en hoofd van de Research and Education Service van het St. Louis Veterans Health System, waarschuwt. Studie analyseerde de wetenschapper de gegevens van miljoenen mensen over de hele wereld.

versnelde veroudering

Dankzij deze analyse ontdekte het team dat veel delen van het menselijk lichaam sneller verouderen na het oplopen van Covid-19. Een fenomeen dat vooral voorkomt bij gehospitaliseerde patiënten maar ook bij sommige mensen met milde ziekteverschijnselen.

Wat we hebben gezien is dat mensen binnen een jaar na het krijgen van deze infectie ongeveer 3-4% van hun nierfunctie verliezen. Dit gebeurt meestal met de leeftijd, van drie tot vier jaarDr. Al-Ali voegde toe: “Er zijn meer studies nodig om beter te begrijpen hoe deze langetermijneffecten kunnen optreden.” En Dr. Michael Belloso, een specialist in infectieziekten, hypothesen om dit fenomeen te verklaren: “Sommige theorieën over wat langdurige symptomen van Covid-19 zou kunnen veroorzaken, hebben betrekking op de persistentie van het virus, dus in plaats van het virus dat komt en gaat – het blijft en veroorzaakt ontstekingen en auto-immuunproblemen. Het veroorzaakt veranderingen in het microbioom, de goede bacteriën in ons lichaam“.

READ  Relevant waarschuwingssysteem in Duitsland

Video – Covid-19: Pas op, symptomen van BQ.1.1-variant duiden op gastro-enteritis