Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het eerste wiskundemuseum wordt geopend in Parijs

Het eerste wiskundemuseum wordt geopend in Parijs

in de wieg Quartier Latindaar Poincaré-huis Staat op het punt versteld te staan Wetenschapsliefhebber als vlaggenschip van de Parijse sportmusea. Vanaf 30 september 2023 opent deze prestigieuze enclave haar deuren om nieuwsgierige geesten een meeslepende ervaring te bieden. In het hart van de wiskundeEn werpen licht op hun geschiedenis, invloed en geheimen.

Het eerste wiskundemuseum wordt geopend in Parijs

Ontworpen voor geliefden Wiskunde en theoretische natuurkundedit nieuwe museum binnen Sorbonne-universiteit Neemt het legendarische Jean Perrin-gebouw over, voorheen de thuisbasis van het Laboratorium voor Fysische Chemie – Materie en Straling, opgericht door de Nobelprijswinnaar Johannes Perrin In 1926 vond architectuur plaats Workshop november Elegant en innovatief, met een oppervlakte van 900 vierkante meter die de wiskunde in al zijn aspecten viert, de eerste in zijn soort in Frankrijk.

Geïnspireerd door ’s werelds grootste wetenschapsmusea Poincaré-huis Het zet zich in voor het stimuleren van uitwisselingen, het aanmoedigen van interdisciplinariteit en het leggen van banden tussen wiskunde, de samenleving en het grote publiek. Deze oogverblindende ruimte combineert op vakkundige wijze kantoren, galerijen en vergaderruimtes en vertaalt zich zo De dynamische ontwikkeling van de wiskunde. Met zijn houten balkon en glazen ontwerp opent het museum zich naar de buitenwereld en symboliseert het zijn kosmopolitische roeping.

Wiskundemuseum
@instituthenripoincare

onder de hoede van CNRS, Sorbonne Universiteit, regio Ile-de-France en de stad ParijsDit is een grootschalig project meeslepende ervaring. Bezoekers kunnen de geschiedenis van de wiskunde, de aanpak van de onderzoekers en de impact van deze discipline verkennen via interactieve installaties, boeiende video’s, kostbaarheden en een meeslepende mixed reality-ervaring. Tot ziens op 30 september om je relatie met wiskunde te vernieuwen bij Maison Poincaré.

READ  Neanderthaler op het strand - luidspreker

Wiskundig Museum – vanaf 30 september 2023 – Maison Poincaré – 11, avenue Pierre en Marie Curie, 75005

Lees ook: In het Quartier Latin, achter de straatboekwinkel: een geheime doorgang.