Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe de Crew-7-opstijging van SpaceX naar het internationale ruimtestation te volgen

Hoe de Crew-7-opstijging van SpaceX naar het internationale ruimtestation te volgen

Alles is klaar voor de zevende bemande vlucht van de SpaceX Crew Dragon-capsule naar het internationale ruimtestation. Er zullen vier astronauten aan boord zijn: de Amerikaanse Yasmine Mokbeli van NASA, de Deen Andreas Mogensen van European Space Agency (ESA), de Japanse Satoshi Furukawa van Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) en de Rus Konstantin Borisov van Roscosmos. Deze lancering vindt midden op de dag plaats en wordt live uitgezonden. Hier vindt u alles wat u moet weten om op de hoogte te blijven van het evenement.

bemanning bemanning-7. RuimteX

Hoe laat wordt SpaceX Crew-7 gelanceerd?

De Falcon 9 Crew-7-raket van SpaceX zal naar verwachting uiterlijk op vrijdag 25 augustus om 09.49 uur PST worden gelanceerd vanuit het Kennedy Space Center in Florida. De voorbereidingen voor de reis beginnen om 05.45 uur met uitzenden.

Op 22 augustus voerde SpaceX een laatste statische lancering uit van de motoren voor de Falcon 9-raket die Crew-7 zal lanceren. RuimteX

Hoe je de Crew-7 van SpaceX kunt zien opstijgen

De lancering wordt live uitgezonden RuimteXdaar NASA En Issa. We hebben de videospeler van het NASA YouTube-kanaal hieronder opgenomen.

Crew Dragon wordt bestuurd door een Europese astronaut

Voor het eerst zal de Europese astronaut Andreas Mogensen de SpaceX Crew Dragon-missie naar het ruimtestation leiden. Yasmine Mokbly van NASA zal de leiding nemen.

Astronaut Andreas Mogensen van de Europese Ruimtevaartorganisatie. Europese Ruimtevaartorganisatie/NASA

Er zijn meer dan 200 wetenschappelijke experimenten en technologiedemonstraties gepland tijdens het zes maanden durende verblijf van Crew-7 aan boord van het internationale ruimtestation. Het omvat het verzamelen van microbiële monsters buiten het ruimtestation, de eerste studie van de menselijke reactie op verschillende vluchtperioden in de ruimte, en de studie van fysiologische aspecten van de slaap van astronauten.