Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het eerste geval van het Marburg-virus, het eerste in West-Afrika

Vandaag, maandag, heeft de Wereldgezondheidsorganisatie de registratie aangekondigd van het eerste geval van de Marburg-virusziekte, een zeer virulente ziekte die hemorragische koorts veroorzaakt, in Guinee, het eerste geval in West-Afrika.

«De maladie à virus de Marburg, qui appartient à la même famille que le virus verantwoordelijk de la maladie à virus Ebola, een été détectee moins de deux mois après que la Guinée a déclaré la fin de l’équi épidéitém begin van het jaarDat meldt het regionale kantoor van de WHO in een verklaring.

Stuur een team naar de site

De zaak werd ontdekt in de zuidelijke provincie Gikedu. Monsters genomen van een patiënt die maandag stierf en getest door een veldlaboratorium in Guékidou en door het Guinese nationale laboratorium voor hemorragische koorts, testten positief op het Marburg-virus. De Wereldgezondheidsorganisatie zei dat aanvullende analyses door het Pasteur Instituut in Senegal deze bevinding bevestigden.

De patiënt werd behandeld in een kliniek in de wijk Condo van Guéckédou, waar een medisch onderzoeksteam werd gestuurd om de verergering van zijn symptomen te bestuderen. Het eerste team van tien experts van de WHO, waaronder epidemiologen en sociaal antropologen, is al ter plaatse en ondersteunt de nationale gezondheidsautoriteiten om zo snel mogelijk een uitgebreid onderzoek uit te voeren en de interventies in het veld op te voeren. Noodgevallen variëren van risicobeoordeling tot ziektesurveillance, mobilisatie en screening van de gemeenschap, klinische zorg, infectiebeheersing en het bieden van logistieke ondersteuning.

READ  De Taliban beheersen het arsenaal dat de Amerikanen hebben achtergelaten

In een tweet merkte WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus de noodzaak op om “Gecombineerde inspanningen om overdracht te voorkomen en gemeenschappen te beschermenDaarnaast wordt het grensoverschrijdend toezicht geïntensiveerd zodat een mogelijk geval snel kan worden opgespoord Buurlanden zijn alert.

Overdracht door vleermuizen

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wordt de Marburg-virusziekte op mensen overgedragen door vleermuizen en verspreidt ze zich bij mensen door direct contact met de lichaamsvloeistoffen van geïnfecteerde mensen, of met oppervlakken en materialen. De ziekte begint plotseling, met hoge koorts, ernstige hoofdpijn en mogelijk ongemak. De organisatie zegt ook dat het sterftecijfer bij eerdere uitbraken varieerde van 24% tot 88%, afhankelijk van de stam van het virus en het beheer van de zaak.

Hoewel er geen goedgekeurde vaccins of antivirale behandelingen zijn om het virus te behandelen, verbeteren orale of intraveneuze rehydratatie en behandeling van bepaalde symptomen de overlevingskansen.

Stel een snelle reactie in

«We groeten de waakzaamheid en het snelle onderzoekswerk van de Guinese gezondheidswerkers. Om te voorkomen dat de verspreiding van het Marburg-virus in een hoog tempo komt, moeten we het nu stoppenZei dr. Machidiso Moeti, regionaal directeur van de WHO voor Afrika.

«We werken samen met lokale gezondheidsautoriteiten om een ​​snelle reactie te implementeren op basis van de ervaring en expertise die Guinee heeft opgedaan bij het beheersen van een soortgelijk overgedragen ebola-epidemie.Ze voegde eraan toe.

De provincie Guéckédou is dezelfde provincie waar de laatste ebola-epidemie uitbrak en waar de eerste gevallen van de epidemie van dit virus die zich tussen 2014 en 2016 verspreidden, werden ontdekt in West-Afrika.

READ  Israël geeft toegang tot de derde dosis van het vaccin vanaf de leeftijd van 12 jaar

zie ook – Covid-19: een recordaantal wekelijkse sterfgevallen in Afrika, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie