Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Amerikaanse autoriteiten heropenen het exacte bestand met geheime documenten

De Amerikaanse autoriteiten hebben maandag gezworen om documenten van het onderzoek naar de aanslagen van 11 september 2001 die kunnen worden vrijgegeven, opnieuw te beoordelen, een veelvuldig verzoek van sommige families, die Joe Biden nu de schuld geven van het niet nakomen van zijn beloften van transparantie in het veld.

In een document dat maandag naar de rechters in New York werd gestuurd, legde de FBI uit dat het… Ik besloot te heroverwegen. Het voorrecht dat hij in het verleden heeft ingeroepen om bepaalde gevoelige documenten niet openbaar te maken, om “Om te bepalen welke aanvullende informatie geschikt zou zijn om te publiceren.” De federale politie voegt eraan toe dat ze “Deze informatie zal geleidelijk en zo snel mogelijk worden vrijgegeven.”

Deze betrokkenheid van de FBI maakt deel uit van een juridische strijd die families van 9/11-slachtoffers hebben gevoerd tegen Saoedi-Arabië en andere landen die zij van medeplichtigheid beschuldigen. Tijdens deze acties hebben opeenvolgende Amerikaanse regeringen staatsgeheimen ingeroepen om bepaalde documenten niet te publiceren. President Joe Biden kondigde dit snel aan in een verklaring dat: “Hartelijk groeten” Dit besluit om de classificatie van sommige documenten te herzien. “Zoals beloofd tijdens mijn campagne, zet mijn regering zich in voor het waarborgen van de grootste juridische mate van transparantie en respect voor de strikte regels die zijn uitgevaardigd (tijdens de ambtstermijn van president Barack Obama) voor het inroepen van staatsgeheim.”, Hij zei.

Het onderwerp ligt gevoelig, aangezien de Verenigde Staten zich voorbereiden op de 20e verjaardag van de aanslagen op het World Trade Center en het Pentagon, inclusief een viering in New York, bijgewoond door Joe Biden. Afgelopen weekend plaatsten families van slachtoffers, overlevenden van aanslagen en leden van reddingsteams een bericht waarin stond dat de Democratische president niet hetzelfde zou zijn. “welkom” Op het feest als hij dat niet doet “Hij is zijn belofte niet nagekomen.” De brief roept op tot publicatie van alle documenten die volgens de twee ondertekenaars de betrokkenheid van Saudi-Arabië bij de aanslagen onthullen. Volgens Amerikaanse media is de mail ondertekend door zo’n 1.700 mensen.

READ  Sterke veroordeling van de voormalige burgemeester van Calabrië, een figuur voor het ontvangen van immigranten