Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Algerije doden zeven branden in Kabylië

Ongeveer vijftig branden ‘crimineel van oorsprong’ De Algerijnse minister van Binnenlandse Zaken Kamel Beljoud verklaarde dat maandag (9 augustus) een hittegolf begon in het noorden van Algerije, met name in de regio Kabylie, waarbij zeven mensen omkwamen.

“Helaas betreuren we dat er zeven doden waren. Zes in het gebied [Tizi-Ouzou] en één in Sétif.In het noorden kondigde de heer Beljoud op de televisie aan dat hij naar Tizi Ouzou was gegaan, een van de dichtstbevolkte steden van Kabylië, vergezeld van een ministeriële delegatie.

Civiele beschermingsteams proberen 31 branden te blussen in 14 branden de Staten (“Provincies”) in het noorden van het land. Tien daarvan zijn onderweg in Tizi Ouzou. Vier anderen braken uit in Jijel (oost). De steden Bouira, Setif, Khenchela, Qelma, Bejaia, Bordj Bou Arreridj, Boumerdes, Tiaret, Medina, Tebessa, Blida en Skikda werden ook getroffen door de branden, aldus het directoraat-generaal Civiele Bescherming op Twitter.

Vijftig schoten tegelijk, dat kan niet. Deze branden zijn crimineel.”zei meneer Beldjoud. Dinsdag maakte de Algerijnse openbare radio de arrestatie van drie mensen bekend ‘willekeurige branden’ In Medea (Noord), waar ook brand uitbrak.

Deze branden worden verspreid door harde wind, wat de taak van reddingswerkers bemoeilijkt. Ze komen ook voor in het midden van een brandende zomer met waterschaarste. De belangrijkste dam in de regio, de Teksat Dam, staat praktisch droog. Weerdiensten voorspellen dinsdag temperaturen tot 46 graden.

Er zijn ontroerende foto’s van deze branden op sociale netwerken.

Stuur versterkingen

In Ait Yeni Werba Nath Irathen bereikten vlammen nabij de huizen, waardoor paniek ontstond onder de mensen die hun huizen hadden verlaten.

Er werden versterkingen gestuurd naar verschillende staten (provincies) en blushelikopters werden ingezet. Verschillende partijen nemen deel aan de uitroeiings- en evacuatieprocessen: civiele bescherming, bossen, het leger, de rijkswacht, gemeenten, vissers en veel burgers.

Lees ook ‘We worden geconfronteerd met een ongekende natuurramp’: Griekenland worstelt nog steeds om de branden onder controle te krijgen

Tijdens de ministerraad van 25 juli gaf de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune opdracht tot de ontwikkeling van een wetsvoorstel dat daders van brandstichting in het bos streng zou bestraffen, met straffen tot dertig jaar gevangenisstraf. Begin juli werden drie mensen gearresteerd die verdacht werden van betrokkenheid bij branden die 1.500 hectare bos verwoestten in het Oris-massief (noordoost-Algerije).

Algerije, het grootste land op het Afrikaanse continent, heeft slechts 4,1 miljoen hectare bos, met een verwaarloosbare herbebossing (1,76%). Elk jaar wordt het land getroffen door bosbranden. In 2020 werd bijna 44.000 hectare loon uitgestoten. De autoriteiten hadden bekend gemaakt een aantal brandstichters te hebben aangehouden.

De branden die zich over de hele planeet vermenigvuldigen – In Griekenland en Turkije of in Californië – Ze zijn gerelateerd aan verschillende fenomenen die wetenschappers verwachten vanwege: Opwarming van de aarde. Een stijging van de temperatuur, een toename van hittegolven en een afname van de neerslag op sommige plaatsen is de perfecte combinatie van natuurbranden.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In Turkije en Griekenland, een hittegolf en branden van historische proporties

De wereld met AFP

READ  Ik verloor 15 vrienden in een maand