Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gouverneur van New York, Andrew Cuomo, treedt af wegens beschuldigingen van seksuele intimidatie

Na enkele maanden de beschuldigingen van seksuele intimidatie die zich tegen hem hadden opgehoopt te hebben getrotseerd of gebagatelliseerd, kondigde de gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, op dinsdag 10 augustus eindelijk aan dat hij zijn ambt verlaat. “Onder deze omstandigheden is de beste manier om u te helpen zich terug te trekken De heer Cuomo zei in een televisietoespraak, inleidend: “Grote excuses”, Terwijl de aanslagen erbij betrokken waren “politieke motieven” naar zijn plaats.

Dit is het Een klacht die vorige week werd ingediend door een assistent van het gouverneursteam, die uiteindelijk zijn vertrek versnelde voordat zijn termijn eind 2022 afliep. Hij maakte de weg vrij voor mogelijke juridische stappen tegen de heer Cuomo, 63, Tien jaar aan de macht en een van de machtigste heersers van de Verenigde Staten.

Ze sprak maandag en getuigde op CBS en vertelde haar hoe “droombaan” ik had ‘veranderd in een nachtmerrie’, met een lijst van de ongepaste en ongepaste werkwoorden van de gouverneur sinds eind 2019, zoals ‘intieme en intieme knuffel’. Ze beschuldigt hem er ook van dat hij het heeft “houd de billen vast” Meerdere keren en uitgegeven “Zijn hand is onder [s]We kleden ons aan en raken haar borst aan.”. Ze is een van de elf vrouwen die de heer Cuomo beschuldigen van ongepast gedrag en seksuele intimidatie, en hun getuigenis is te vinden in het onderzoeksrapport van de New York State Attorney Leticia James.

Dit document van 168 pagina’s dat op 3 augustus werd vrijgegeven en dat gebaseerd is op 179 getuigenissen, waaronder die van de heer Cuomo, lijkt zijn politieke lot te hebben bezegeld. NSI James, ook een democraat, concludeerde dat Cuomo een bestand had aangemaakt ‘klimaat van angst’ in zijn diensten en schendt veel federale en staatswetten:

READ  Retraites: rangschikking van de beste landen om je te vestigen

“De gouverneur heeft een aantal huidige en voormalige werknemers van de staat New York seksueel lastiggevallen door zich onder meer in te laten met ongewenst, niet-consensuele aanrakingen en het maken van talloze beledigende opmerkingen van suggestieve en seksuele aard die een vijandige werkomgeving voor vrouwen hebben gecreëerd. ”

Het overgrote deel van de feiten is al sinds deze winter bekend, vooral sinds de eerste beschuldigingen van een van zijn voormalige adviseurs in maart op een blog verschenen. Lindsey Boylan, 36, beweerde dat de gouverneur haar kuste zonder haar op de mond te vragen, en suggereerde dat ze met hem zou spelen op “Strippoker” En ‘Toenemende inspanningen om’ [lui] Raak de rug, armen en benen aan”, terwijl ze van 2015 tot 2018 in het management werkte.

Cuomo: ‘Dit betekent niet dat elf vrouwen niet beledigd waren’

Andrew Cuomo had herhaald sinds de publicatie van het document dat hij in zijn bezit had “Raak niemand ongepast aan en maak geen ongepaste seksuele avances”Erkennen dat sommige gedragingen mogelijk verkeerd zijn geïnterpreteerd of ongemakkelijk zijn gemaakt vanwege verschillen generatie of cultuur.

En hij bevestigde dinsdag, toen hij zijn vertrek aankondigde, dat… “De meest ernstige beschuldigingen hebben geen geloofwaardige basis in het rapport. Er is een verschil tussen het doen van beschuldigingen van ongepast gedrag en de conclusie dat er sprake was van seksuele intimidatie.” Maar dat betekent niet dat elf vrouwen niet beledigd waren. Dat zijn ze wel. En daarom , mijn oprechte excuses.”, hij voegde toe.

Zijn ontslag gaat binnen veertien dagen in. Hij zal worden vervangen door vice-gouverneur Kathy Hochhol, een 62-jarige democraat die de eerste vrouwelijke gouverneur van de staat New York zal worden.

READ  De Polisario was boos over het hoogspanningslijnproject dat werd gebouwd door het National Office of Electricity and Water

De politieke druk werd moeilijker voor een gouverneur die een week lang in een isolement had gezeten dan ooit tevoren. Sommige van zijn Democratische bondgenoten in de staat New York hebben opgeroepen tot zijn vertrek deze winter. Onlangs heeft de wetgever van de staat New York een pre-impeachment-onderzoek gestart. En de president van de Verenigde Staten, Joe Biden, steunde hem tot de publicatie van het rapport zelf, na de publicatie ervan, ‘Hij moest aftreden’.

Een “progressieve” democraat die zichzelf heeft gepositioneerd als een pleitbezorger voor vrouwenrechten

Als het politieke einde van Andrew Cuomo niet zo onverwacht was, gezien de recente reeks onthullingen, is zijn ondergang sinds vorig jaar verrassend. Op het hoogtepunt van de Covid-19-pandemie aan de oostkust van de Verenigde Staten, toen New York City een van de epicentra van de aardbeving in de wereld werd, leek de gouverneur in zijn eentje de controle over de grote steden te hebben overgenomen. Een nationale ster, dankzij zijn dagelijkse tv-advertenties, een rationele en geruststellende leider in vergelijking met de zeer disfunctionele Trump-administratie.

Sommigen hebben hem zelfs nationale ambities toegeschreven, maar Andrew Cuomo heeft nooit aan het Witte Huis gedacht. Hij heeft er echter geen geheim van gemaakt dat hij zich kandidaat wil stellen voor een derde termijn als gouverneur in 2022, zelfs niet op het hoogtepunt van de crisis van de afgelopen maanden.

Hij werd herkozen in 2014 en 2018 en presenteerde zichzelf als een “progressieve” democraat, met name het homohuwelijk gelegaliseerd, het minimumloon verhoogd tot $ 15 en het ouderschapsverlof verlengd. Sinds het begin van de #metoo-beweging heeft hij zich ook gepositioneerd als een pleitbezorger voor vrouwenrechten, met name het aannemen van een reeks wetten ter bescherming tegen seksuele intimidatie, Wat de Amerikaanse pers niet over het hoofd heeft gezien.

READ  LIVE - Covid-19: Nieuw-Zeeland breidt nationale inperking uit
Lees de foto: Andrew Cuomo, de held van de Covid-19-crisis, is een outcast geworden

Le Monde met AFP, The Associated Press en Reuters