Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Het doodt deze trucs!”  : Een slachtoffer van “SIM-swap” ziet zijn bankrekening leeg

“Het doodt deze trucs!” : Een slachtoffer van “SIM-swap” ziet zijn bankrekening leeg

Een 57-jarige inwoner van Graulhet (Tarn) was het slachtoffer van “SIM Swap”, een oplichterij waarbij de simkaart van het slachtoffer op afstand werd gestolen. Zodra de oplichter toegang heeft tot de telefoonlijn van zijn doelwit, kan hij aankopen doen waarvoor authenticatie via sms nodig is. Sinds begin april is er 850 euro opgenomen. De vijftig protesteerden en wisselden zeven keer van bankkaart, maar niets hielp.

Een inwoner van Graulhet (Tarn) Gaat al enkele weken door een hel. Ha Simkaart op aanvraag De ontvoering werd gepleegd en haar bankrekening werd leeggemaakt door prof. oplichter Wie heeft de “technologie” gebruiktSimkaart wisselen“, communiceren Frankrijk 3 Occitaans. Hij heeft dan toegang tot het telefoonlijn Slachtoffer en geëxecuteerd het winkelen Vereist authenticatie door kort bericht bijvoorbeeld.

Het begon allemaal afgelopen januari. De 57-jarige heeft sms-berichten ontvangen waarin staat dat er rekening is gehouden met zijn “beëindigingsverzoek”. De vijftigjarige had zijn telefoniste gebeld oranje Die hem vertelde dat alles normaal is aan zijn lijn.

Onbruikbare telefoon

De man werd een paar weken later gebeld. ‘Het nummer was 0563, dus het is een lokaal nummer’, zei hij tegen de plaatselijke tv-zender. ‘Ik was niet sceptisch.’ De Valse adviseur Hij kreeg van Oranje het advies om zijn dossier te wijzigen Toegangscodes Uit voorzorg, want het was niet de oorsprong van het beëindigingsverzoek.

Al Tarney werd geëxecuteerd via een link die door deze vermeende adviseur was verzonden. Zo kreeg de laatste weer toegang tot zijn lijn terwijl hij die niet langer bezat NetwerkenZijn telefoonnummer is doorgestuurd naar een simkaart simkaart Behoort tot een fraudeur.

READ  Alles wat u moet weten over het bekendmaken van pensioenen

€ 850 wordt in minder dan een maand afgetrokken

Sinds april 850 euro zij waren Verdisconteerd Van zijn bankrekening kon de man niet meer Bevestigd Wees de opdrachtgever van de betalingen. Hij zei: “Er waren mijn bankgegevens opgeslagen op mijn telefoon.” handelen oppositie En veranderd Zeven keer van bankpas, Maar niets helpt. “Hij vermoordt deze trucs! Niet fysiek, maar moreel doodt hij”, klaagde de man die in de culturele sector werkt en momenteel geen inkomen heeft.

Hij heeft Een klacht indienen Drie keer bij de gendarmerie en twee keer op de site Percival De Regering, Merk op Frankrijk 3. Zelfs niet Postbank Nee oranje Het zal geen oplossingen bieden. Hij probeert zijn bank ervan te overtuigen dat het om frauduleuze aankopen gaat om hem te compenseren. Hij greep ook organisatie van Consumenten UFC wat te kiezen, Gespecificeerd La Depeche du Midi. De krant La Banque Postale zei dat de zaak “in onderzoek” was.