Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pfizer en BioNTech willen vanaf 12 jaar kunnen vaccineren

Geplaatst op vrijdag 30 april 2021 om 22:30 uur.

De vergunningaanvraag voor het Pfizer / BioNTech-vaccin is ingediend bij de Europese Unie. Momenteel kunnen alleen mensen ouder dan 16 jaar met deze doses worden gevaccineerd.

Vergeten van een grote vaccinatiecampagne, vanwege het lage risico, kunnen jongere mensen binnenkort mogelijk worden gevaccineerd.

Dit is in ieder geval de wens van het Duitse laboratorium BioNTech en zijn Amerikaanse partner Pfizer.

Op vrijdag 30 april vroegen ze een vergunning aan voor een Covid-vaccin voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar, wat de weg vrijmaakte voor goedkeuring in juni. Gebaseerd op een klinische studie Toon “100% efficiëntie” aan voor deze leeftijdsgroepEn eiste, volgens een verklaring, “verlenging” van het mandaat dat tot dusver is verleend aan mensen ouder dan 16 jaar. Dit proces duurt meestal tussen de vier en zes weken.

De bijwerkingen “komen over het algemeen overeen met die waargenomen” bij mensen tussen de 16 en 25 jaar, meldden Pfizer en BioNTech eind maart. Er is momenteel geen vaccin beschikbaar voor kinderen die minder vatbaar zijn voor ernstige ziekten en voor wie vaccinatie nog geen prioriteit heeft gehad.

Maar experts zeggen dat ze een groot deel van de bevolking vertegenwoordigen, en daarom zullen ze ook moeten worden geïmmuniseerd om de overdracht van de ziekte te beperken.
Donderdag sloot de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn de mogelijkheid uit om kinderen tussen de 12 en 15 jaar te vaccineren, “uiterlijk tijdens de zomervakantie”.

READ  Nidec, voorheen Leroy-Somer, schrapt honderd banen in Charente

Massale immuniteit in augustus?

Voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar blijft de directeur van BioNTech, Ugur Sahin, vertrouwen op de resultaten van klinische studies in juli, en acht hij zichzelf “op de goede weg” om begin september toestemming te krijgen. Hij voegde donderdag (29 april) aan het Duitse tijdschrift Spiegel toe dat de resultaten van een onderzoek onder nog jongere kinderen mogelijk vanaf september beschikbaar zijn.

Ujur Shaheen zei: “De goedkeuring duurt vier tot zes weken voor deze verzoeken.” De twee bedrijven zeiden dat de Duits-Amerikaanse alliantie van plan is om soortgelijke verzoeken voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 15 “in te dienen bij andere regelgevende instanties over de hele wereld.”
Het Pfizer / BioNTech-vaccin, gebaseerd op innovatieve messenger RNA-technologie, was het eerste vaccin tegen Covid-19 dat eind 2020 in het Westen werd goedgekeurd.

Klinische proeven met andere vaccins bij kinderen zijn aan de gang. Woensdag kwam de mede-oprichter, met zijn vrouw, voor een laboratorium Mainz had in juli, uiterlijk in augustus, de mogelijkheid van “collectieve immuniteit” in Europa onderzocht. “ Ze bevestigde haar “vertrouwen” in de effectiviteit van het vaccin tegen de zogenaamde Indiase variant van het Coronavirus.