Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het dodental steeg tot 6 met 7 gewonden

Het dodental steeg tot 6 met 7 gewonden

Een vrachtwagen is zaterdagavond ingereden op een groep mensen die buiten aan het eten waren in Rotterdam-Zuid. De bestuurder is aangehouden en ingesloten.

Zes mensen zijn omgekomen en zeven gewond toen een vrachtwagen zaterdagavond inreed op een groep restaurants in de buurt van Rotterdam, meldt de Nederlandse politie zondag in een verklaring.

“Na het ongeval van gisteren hebben we nu zes doden en zeven gewonden, waarvan één ernstig”, zegt politiewoordvoerster Mirjam Boyers.

“We onderzoeken nog steeds wat er precies is gebeurd”, voegde hij eraan toe. Aanvankelijk wees de politie het spoor van terroristen af.

Een vrachtwagen met aanhanger reed in op mensen

Bij het ongeval op de Zuidzijdsedijk, zo’n 30 kilometer ten zuiden van Rotterdam, zijn zeker twee mensen om het leven gekomen en meerdere anderen gewond geraakt.

De politie zegt dat een sleepwagen van de weg raakte bij een groep mensen die een barbecue bijwoonden die werd georganiseerd door een lokale skategroep.

De in Spanje geregistreerde vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Hij werd gearresteerd en gevangengezet.

Mirjam Boyers bevestigde dat de bestuurder niet onder invloed van alcohol verkeerde. De politie is op zoek naar getuigen om te helpen bij het onderzoek.

Belangrijkste ingredienten

READ  Covid: In Nederland zoeken restauranthouders hulp bij de rechtbank