Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het beste mobiele netwerk in 2024 is niet Orange

Het beste mobiele netwerk in 2024 is niet Orange

Al meer dan tien jaar stelt nPerf ons in staat de staat van mobiel internet in Frankrijk beter te meten. Het onafhankelijke bedrijf Lyon heeft zojuist zijn benchmark gepubliceerd voor de prestaties van Franse mobiele netwerken in de eerste helft van 2024. Het onderzoek naar de netwerkkwaliteit is gebaseerd op een van de grootste crowdsourced testdatabases* in Frankrijk, en citeert nPerf als inleiding op zijn bevindingen. . Het lesrijke document is op dit adres in pdf-formaat verkrijgbaar en bevat enkele verrassingen.

Bouygues Telecom en SFR gaan aan de leiding, voor Oranje

Historisch gezien heeft Orange de neiging om de discussies te domineren als het gaat om de evaluatie welke operator het beste mobiele netwerk in Frankrijk heeft. Ter herinnering: er zijn vier grote operators aanwezig in Frankrijk: Bouygues Telecom, Free, Orange en SFR. Het eerste dat we moeten onthouden is dat Bouygues Telecom en SFR hun hiërarchie veranderen om de leider te worden op het gebied van mobiele internetprestaties op het vasteland van Frankrijk. Volgens de laatste nPerf 2024-benchmark leverden ze in de eerste helft van 2024 de beste algemene prestaties voor hun abonnees. Er zijn echter enkele verschillen tussen de twee, met verschillende sterke punten.

Bouygues Telecom: kampioen van latentie

Als het onmogelijk is om te kiezen tussen Bouygues Telecom en SFR, komt eerstgenoemde qua latency als beste uit de bus. Bouygues Telecom presteerde beter dan zijn concurrenten op dit gebied (29,7 ms), maar ook op het gebied van streaming (op YouTube: 85,72%) en navigatie (73,78%). De operator zet de eerste stap op het platform met een score van 97.445 punten en behaalt de beste resultaten op alle indicatoren, behalve de downloadsnelheid (109,13 MB/s). Aan de andere kant Bouygues Telecom Beste downloadsnelheden (16,11 MB/s).

READ  Honderden eisers (advocaat) zullen aangifte doen tegen Renault

Voor nPerf is dit de prestatiegroei “Wat nog opmerkelijker is, is dat het gedurende de hele onderzochte periode blijft bestaan.”.

© NBERV

SFR: Co-leider op het gebied van vaste stroomsnelheden

Eén operator slaagt erin om het op te nemen tegen Bouygues Telecom als co-leider van de nPerf-rating voor de eerste helft van 2024. Op precieze posities laat SFR een uitstekende prestatie zien met een score van 96.899 nPoints. Dit resultaat is vergelijkbaar met dat van Bouygues Telecom, de operator in het rode vakje op de eerste plaats met Orange op de eerste plaats. Downloadsnelheden (122MB/s, +30% in 1 jaar) En met Bouygues Telecom aan Upstream-snelheden (15,96 MB/s). Volgens nPerf heeft SFR met succes de “uitstekende prestaties van eind 2023” weten vast te houden om medeleider te worden.

De operator vertelt ons dat hij volgens nPerf in april 2024 ook op de tweede plaats staat wat betreft de nationale 4G-dekking. Het herinnert ons er ook aan dat hij de eerste was die 4G lanceerde in 2012 en vervolgens 5G in 2020, terwijl zijn netwerk vandaag de dag 99,9% van de bevolking dekt. met 4G. “Op het gebied van 5G-technologie zijn eind mei 2024 ruim 9.700 gemeenten open en is ruim 77% van de bevolking gedekt.”SFR voegt hieraan toe in haar persbericht.

Oranje: Valse derde plaats?

Eind 2023 gaf de trend aan dat Bouygues Telecom en SFR de eerste plaats op het nPerf-platform naderden. Hun vooruitgang duwt Orange naar de derde plaats, maar de situatie is nog steeds verre van catastrofaal voor de historische operator. Dit laatste is achterhaald “Hij heeft een heel kort hoofd.” nPerf zorgt ervoor dat zij aanbiedingen heeft aangeboden die dicht bij die van Bouygues Telecom en SFR liggen. Orange-abonnees profiteren van de beste prestaties op het gebied van… Downloadsnelheden (121,68 MB/s) De navigatie is vergelijkbaar met deze twee concurrenten.

READ  Bruno Le Maire kondigt de versoepeling van de voorwaarden voor verliescompensatie vanaf juni aan

De beslissing om het 5G-netwerk open te stellen voor alle klanten (inclusief Sosh) heeft impact gehad “direct” Gemiddelde prestaties van de machinist. nPerf merkt op dat de scores in juni 2024 sterk zijn gestegen, een trend die zich tot het begin van het schooljaar zou kunnen voortzetten.

Gratis mobiel: nog steeds ver achter

Free Mobile, het vierde mobiele telefoonbedrijf in Frankrijk dat een netwerkexploitatievergunning heeft verkregen, heeft moeite om zijn concurrenten in te halen. nPerf-resultaten zijn duidelijk: “Free sluit onze ranglijst, net als eind 2023, af op de vierde plaats. Gemiddelde prestaties lijden nog steeds onder een minder effectieve ervaring dan concurrenten ».

Over het geheel genomen zien we een voortdurende verbetering van de netwerkprestaties gedurende de eerste helft van 2024. nPerf zorgt ervoor dat er niets beslist wordt over de jaarlijkse ranglijst, en de strijd tussen Bouygues Telecom, SFR en Orange zal naar verwachting hevig zijn. De grote vraag is of laatstgenoemde zijn korte vertraging bij het herwinnen van zijn kroon zal kunnen goedmaken.

*Crowdsourcing is de praktijk waarbij input van het grote publiek wordt gevraagd voor diensten, ideeën of inhoud.

🟣 Abonneer u op om geen enkel nieuws over Journal du Geek te missen Google Nieuws. En als je ons leuk vindt, hebben we elke ochtend een nieuwsbrief.