Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Audi is van plan zijn fabriek in Brussel te sluiten

Audi is van plan zijn fabriek in Brussel te sluiten

De fabrikant, een dochteronderneming van Volkswagen, noemde een “algemene daling van het aantal bestellingen van klanten in het segment van luxe elektrische voertuigen” om de beslissing te rechtvaardigen.

De Duitse autofabrikant Audi maakte dinsdag bekend dat het overweegt zijn elektrische autofabriek in Brussel te sluiten vanwege een “wereldwijde daling” van de vraag naar deze luxe auto’s. De fabrikant, een dochteronderneming van Volkswagen, heeft aangegeven dat het overweegt om de productie van Q8 e-tron SUV-modellen in de fabriek, waar zo’n 3.000 mensen werken, “vroegtijdig stop te zetten”. De fabrikant voegde in een persbericht toe dat het management “oplossingen voor de Brusselse site” bespreekt, wat “ook het stopzetten van de activiteiten zou kunnen inhouden als er geen alternatief kan worden gevonden.”

Audi haalde een “algemene daling van de vraag van klanten in het segment van luxe elektrische voertuigen” aan om de beslissing te rechtvaardigen. Na de afgelopen jaren zwaar te hebben geïnvesteerd in elektrische voertuigen, zijn autofabrikanten zwaar getroffen door de trage vraag in de sector.

“Structurele uitdagingen op lange termijn” op de locatie

Volkswagen – tot de tien merken die ook Porsche, Seat en Skoda behoren – zei dat het sluiten van de fabriek in Brussel, of het onderzoeken van andere opties daarvoor, evenals andere onvoorziene uitgaven, een impact zou hebben van 2.000,6 miljard euro ($2,8 miljard) in het fiscale jaar 2024. Dienovereenkomstig verlaagde de autogigant zijn operationele rendementsvoorspelling voor dit jaar naar 6,5-7,0%, vergeleken met 7,0-7,5% eerder.

Audi wees ook op ‘structurele uitdagingen op lange termijn’ op de locatie in Brussel, waaronder de moeilijkheid om de lay-out van de fabriek te veranderen en de hoge logistieke kosten. Audi zei dat er overleg zou plaatsvinden over de volgende stappen.

“Het aankondigen van het voornemen betekent niet dat de beslissing is genomen”, zegt Volker Germain, CEO van Audi Brussels.

Maar dit nieuws viel de medewerkers zwaar. Vertegenwoordigers van Audi-werknemers “eisen langetermijnvooruitzichten voor de fabriek en onze collega’s in Brussel”, zegt Rita Beck, woordvoerster van de Audi-commissie van de European Business Council van de Volkswagen Groep. Ze voegde eraan toe dat Volkswagen in het eerste kwartaal van dit jaar een winstdaling van ruim 20 procent rapporteerde als gevolg van lagere leveringen van duurdere modellen, waaronder Audi-auto’s.

READ  Geconfronteerd met de bezuinigingen van het noordelijke deel, berustende inwoners van Ile-de-France en verwarde toeristen

Meest gelezen