Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het beeld van migranten die worden achtervolgd door grenswachten te paard leidt tot verontwaardiging

Het Witte Huis heeft opgeroepen tot een onderzoek naar het runnen van ruiterpatrouilles in de buurt van de Rio Grande-rivier, waar duizenden immigranten, voornamelijk Haïtianen, al enkele dagen verblijven.

Beelden van grenswachten te paard die migranten terugduwen in de buurt van Del Rio, Texas, wekten maandag (20 september) in de Verenigde Staten emotie op, toen de regering van president Joe Biden een onderzoek aankondigde om licht op de feiten te werpen.

In deze opname van een AFP-fotograaf grijpt een klant te paard een man bij zijn shirt. Anderzijds houdt het een groep op afstand door in een bedreigende situatie de touwtjes in handen te houden. deze foto’s “Het misbruik van Haïtiaanse migranten langs de grens is verschrikkelijk en diep verontrustendSaid zei in een verklaring zijn verkiezing, Democraat Benny Thompson, die de commissie voor binnenlandse veiligheid in het Huis van Afgevaardigden voorzit. “Het is verschrikkelijk om te zien, gaf Witte Huis-woordvoerster Jen Psaki toe tijdens een persconferentie.Ik ken de context niet, maar ik zie niet in welk kader dit passend isZe voegde eraan toe.

200.000 immigranten werden in augustus gearresteerd, hetzelfde aantal als in juli

Raul Ortiz, hoofd van de grenspolitie, vertelde verslaggevers dat er op zondag ruiterpatrouilles werden ingezet in de buurt van de rivier de Rio Grande, waar duizenden migranten, voornamelijk Haïtianen, al enkele dagen verblijven in de hoop dat ze zullen worden toegelaten tot de Verenigde Staten. “Ze vroeg hen om uit te zoeken of er iemand in nood was en om informatie te verzamelen over smokkelaars.Hij voegde eraan toe dat “Het is moeilijk om een ​​paard in de rivier onder controle te houden“… en de minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mallorcas voegde toe, blijkbaar hebben sommigen in deze context de teugels lang gebruikt.”We zullen een onderzoek uitvoeren om ervoor te zorgen dat de situatie zo is, anders zullen we dienovereenkomstig handelen‘, bevestigde hij.

READ  Deze grappige tradities waar astronauten niet van afwijken voordat ze de ruimte ingaan

Volgens de auteur van de foto’s, Paul Ratje, vond het tafereel plaats toen migranten aan het baden waren in de Rio Grande of de rivier overstaken om voedsel te verzamelen in Mexico en het terug te geven aan hun families op Amerikaanse bodem. Plots kwamen er vijf of zes officieren te paard aan en vroegen hen terug te keren naar Mexico. “De situatie was gespannen en de migranten begonnen om hen heen te rennen“Vertelt. “Een agent greep de man op de foto bij het shirt. Ik kan niet geloven dat hij gewond is geraakt». «Ze zagen geen huid, maar de agenten draaiden aan hun teugels“herhalen. Toen nam de spanning af en lieten de grenswachten deze migranten toe zich bij het geïmproviseerde kamp aan te sluiten.

Voor de tweede maand op rij werden in augustus meer dan 200.000 immigranten gearresteerd aan de grens tussen de VS en Mexico. Nummer op het hoogste niveau in 21 jaar. In dit kader schreef Jin Psaki maandag dit bericht op een persconferentie: “Onze boodschap is altijd dezelfde geweest: dit is niet het moment om naar de Verenigde Staten te komen.” Washington had de uitzettingen van Haïtiaanse immigranten in een onregelmatige situatie opgeschort na de aardbeving die de zuidelijke helft van het eiland op 14 augustus verwoestte, maar meer dan 15.000 immigranten, voornamelijk Haïtianen, hergroepeerden zich binnen een paar dagen onder een brug in Texas. Het was een gamechanger. In minder dan twee uur, op zondag, landden drie vluchten uit Texas op het asfalt in Port-au-Prince: een ongekende toestroom die de Haïtiaanse immigratie-autoriteiten moesten beheren.

READ  In Californië overspoelde de gigantische Dixie Fire de gemeenschap van Greenville