Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ramzan Kadyrov wint 99% van de stemmen van de Wetgevende Raad

De autoritaire leider van de republiek Russisch van
TsjetsjeniëMaandag meldden Russische agentschappen dat Ramzan Kadyrov meer dan 99% van de stemmen won bij de wetgevende en regionale verkiezingen die zondag in Rusland zijn gehouden.

Ramzan Kadyrov, een voormalige separatist die loyaal werd aan het Kremlin, regeerde bijna vijftien jaar met ijzeren vuist in Tsjetsjenië en organiseerde een persoonlijke cultus rond zijn familie. Op maandagochtend, toen iets meer dan de helft van de stemmen was geteld, had hij gewonnen 99,6% van de stemmenVolgens RIA Novosti.

Massale fraude aangeklaagd door de oppositie

De Russische oppositie hekelde maandag massale fraude in de wetgevende macht, waarbij de Kremlin-partij een tweederde meerderheid eiste, na een kritische stemming over de critici van de president. Vladimir Poetin uitgesloten geweest.

Ramzan Kadyrov wint meestal resultaten tot 100% in opiniepeilingen in deze kleine Russische republiek met een moslimmeerderheid. Tijdens de parlementsverkiezingen van 2016 kreeg hij 97,9% van de stemmen. Mensenrechtenverdedigers hebben zijn regime beschuldigd van talloze misstanden, zoals buitengerechtelijke executies, evenals de onderdrukking van zijn critici en seksuele minderheden.

Foto’s zijn overal

In de buurt van Vladimir Poetin regeert Ramzan Kadyrov, 44, over Tsjetsjenië, een conservatieve Kaukasische republiek die eind jaren negentig werd verwoest door twee separatistische conflicten.

Hij vestigde zich op brute wijze en met de steun van het Kremlin, nadat zijn vader Ahmed werd vermoord bij een bomaanslag in 2004. In Tsjetsjenië zijn foto’s van vader en zoon Ramzan Kadyrov en van Vladimir Poetin alomtegenwoordig.

READ  Vakanties in Spanje: Geconfronteerd met dreiging in deltavorm, worden de omstandigheden moeilijk