Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Amerikaanse Hooggerechtshof wordt geconfronteerd met verdenkingen van belangenverstrengeling

Het Amerikaanse Hooggerechtshof wordt geconfronteerd met verdenkingen van belangenverstrengeling

Onbetaalbare vriendschap. Dit lijkt met name het geval te zijn in het geval van Clarence Thomas. Als rechter van het Hooggerechtshof sinds 1991, is hij een van de negen meest invloedrijke rechters in de Verenigde Staten die, als laatste redmiddel, belangrijke maatschappelijke keuzes in kaart brengen. Als zodanig worden zijn toezeggingen en associaties nauwlettend in de gaten gehouden. Clarence Thomas heeft echter een ongemakkelijke relatie ontwikkeld met de Texaanse miljardair Harlan Crowe, de beroemde vastgoedontwikkelaar. Hij zou hem volgen tot het einde van de wereld. Dat is wat hij deed. Vergezeld door zijn vrouw Virginia Thomas, beter bekend als ‘Jenny’, een invloedrijke adviseur van rechts in Amerika, reisde Judge in 2019 negen dagen naar Indonesië, op kosten van de zakenman, op zijn privéjet en vervolgens luxe jacht, de Michaela Roos. Volgens de site ProPubliek, die deze informatie op 6 april onthulde, Deze accommodatie zou tot $ 500.000 (453.000 euro) hebben gekost als het paar het had moeten betalen. Het salaris van Clarence Thomas is $ 285.000 per jaar.

Vriendschap is in de eerste plaats loyaliteit. De site legt uit dat de rechter twintig jaar lang een regelmatige passagier was in de privéjet van Harlan Crowe en die reizen nooit noemde in zijn jaarlijkse verklaring aan het Hooggerechtshof. Samen bezochten ze een exclusieve privéclub voor mannen in Bohemian Grove, Californië. Samen sloten ze zich aan bij de miljardairsboerderij in Texas. Ze komen elke zomer een week samen op zijn enorme landgoed in Camp Tobridge, midden in de bossen en uit het zicht, in het hart van de Adirondack Mountains, vlakbij de Canadese grens. We gaan er voornamelijk heen om te vissen en daarna ontspannen we in luxe accommodaties aan de rivier.

READ  Barbados bezegelt echtscheiding van koningin Elizabeth

Maar in vriendschap denken we ook aan delen. Donderdag 4 mei ProPubliek Hij onthulde dat Harlan Crowe een jaar collegegeld had betaald voor Thomassis’ neef in Georgia. De rechter nam de voogdij over vanaf de leeftijd van zes jaar. De site, die een bankoverschrijving naar de school in 2009 produceert, zegt dat het niet de volledige omvang kent van de uitgaven van de tiener, die maximaal $ 150.000 kunnen bedragen, voor vier jaar onderwijs op twee scholen. In een persbericht zei de miljardair tegen zichzelf “Lange tijd gepassioneerd door kwaliteitsonderwijs en betrokkenheid bij de minder bedeelden”.

We weten al lang over de intimiteit van het getrouwde stel Thomas en Harlan Crowe. In 2011, de site Politiek Hij onthulde dat laatstgenoemde de eerste begunstigde was, voor een bedrag van $ 500.000, van het adviesbureau van Ginni Thomas, Liberty Consulting. Het doel van deze structuur was om een ​​brug te slaan tussen de populistische Tea Party-beweging en het Republikeinse Partij-apparaat. In 2020 sponsorde en publiceerde Jenny Thomas Conspiracy Theses over vermeende fraude bij de presidentsverkiezingen. De mix van genres in de activiteiten en overtuigingen van het paar is duidelijk. Maar, zoals in het geval van zijn vriendschap met Harlan Crowe, pleit Clarence Thomas voor een strikte scheidingsmuur.

Je hebt nog 70,02% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.