Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Herontdek uw ochtendkoffie terwijl u de stad ziet ontwaken”

“Herontdek uw ochtendkoffie terwijl u de stad ziet ontwaken”

“We wilden het niet missen” Lyon komt weer tot leven

Eindelijk 8.30 uur! De eerste klanten vestigen zich verlegen op het balkon van Chanteclair, boulevard de la Croix-Rousse in Lyon. Een beetje aarzelend, ongelooflijk, alsof het even duurde voordat ik weer aan het buitenleven moest wennen. “Meestal brengen we op woensdag het ontbijt voor het gezin mee naar huis en nemen dan de tijd samen. En vanavond gaan we misschien naar de film!”, Daniel, 50, zegt dat hij zijn koffie drinkt in het bijzijn van zijn 6-jarige dochter Vera.

Kort daarna maken Clara en haar collega een selfie om de gebeurtenis te herdenken. Een koude zonnestraal verlicht het tafereel, onder de blik van geamuseerde omstanders. ‘Voordat we naar ons werk gingen, belden we elkaar voor koffie, en dat wilden we niet missen.’En de Ik zeg veertig.

Clara en haar collega, op de veranda van Café Chanteclair in Lyon op 19 mei. Hugo’s Ribs voor “The World”

Twee tafels verderop zit Julian, 40, vastgepind aan zijn computer om de ochtendmails te lezen. “Je voelt het hart van de stad herbouwen, wat leuk!” Zegt een videogame-ondernemer. “Ik heb de knikken van het beroep gevonden, het hele team is terug. Gedurende deze lange maanden dat ik het nieuws ontving, hebben we het weer gezien” Florian, 30, zei dat hij koffie op tafel had gezet.

Beetje bij beetje komen de terrassen van Leon tot leven. Een geleidelijke en rustige menigte van gedisciplineerde vreugde. Vanette, 5, werd vanmorgen wakker en vroeg haar ouders, Camille en Emile: ” dus laten we gaan ? “ De familie verzamelt zich rond een tafel in Jutard Bistro, met koffie, chocolade, croissants en toast.

Emil, Vanette en Camille hebben op 19 mei een familieontbijt op het terras van Lyon’s Jutard Bistro. Hugo’s Ribs voor “The World”