Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Heeft uw toekomstige werkgever het recht om uw sociale media-accounts te beoordelen?

Heeft uw toekomstige werkgever het recht om uw sociale media-accounts te beoordelen?

80% van de ondervraagde recruiters bezoekt de socialemediaprofielen van kandidaten voordat ze hen aannemen.
photographyee.eu/stock.adobe.com

decodering – Volgens een onderzoek bezoekt 80% van de recruiters de socialemediaprofielen van kandidaten voordat ze hen aannemen. Deze praktijk blijft echter niet zonder gevolgen.

Ik heb er urenlang voor de badkamerspiegel aan gewerkt. Je hebt een outfit gedragen die vertrouwen en betrouwbaarheid uitstraalt. Het moeilijkste deel is voorbij: je hebt net het sollicitatiegesprek achter de rug waar je op hebt gewacht. Maar terwijl u op een reactie wacht, scant uw potentiële toekomstige werkgever uw sociale media, op zoek naar foto’s, geschriften of informatie die onsmakelijke aspecten van uw persoonlijkheid onthullen.

Deze praktijk is gebruikelijk. Volgens een onderzoek van Live Career, de hulpsite voor het schrijven van cv’s, bezoekt 80% van de recruiters de socialemediaprofielen van kandidaten voordat ze hen aannemen. Hoewel dit voor de hand liggend lijkt: terwijl 75% van de Fransen sociale netwerken gebruikt, kan deze overgrote meerderheid van de professionals zich met deze praktijk bezighouden…

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 88% om te ontdekken.

Meer lezen?

Ontgrendel alle items onmiddellijk.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Verenigde Staten: hij hekelde de oplichting van de werkgever en ontving een beloning van $ 279 miljoen