Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hank the Tank, de beer die verantwoordelijk was voor 21 overvallen, is gearresteerd in Californië

Hank the Tank, de beer die verantwoordelijk was voor 21 overvallen, is gearresteerd in Californië

De beer zocht in vuilnisbakken of koelkasten naar eten. Mircia Costina / stock.adobe.com

Samen met haar drie welpen berooft de zwarte beer van 180 kilo al meer dan een jaar huizen. Daarbij vielen geen gewonden, maar het zorgde wel voor angst bij de bewoners.

Hij is een nogal ongebruikelijke dief, die op vrijdag 4 augustus in Noord-Californië door de Amerikaanse autoriteiten werd gearresteerd. Een vrouwtjesbeer van ongeveer 180 kg werd gevangenVeiligMet haar drie berenwelpjes vertelt hij De New York Times . Het dier, bijgenaamd Hank The Tank, wordt verondersteld verantwoordelijk te zijn voor ten minste 21 woningovervallen rond Lake Tahoe. Een DNA-test kwam om het vermoeden te bevestigen.

Al meer dan een jaar is de beer huizen binnengedrongen door hordeuren, garagedeuren of door ondergronds te graven. Vervolgens rommelt hij in vuilnisbakken of koelkasten op zoek naar voedsel. Een buurtbewoner getuigde De New York Timeszeggend “De beer was ongelooflijk behendig met zijn klauwen en wist hoe een koelkast eruit zag en wat er in zatVolgens de Amerikaanse autoriteiten is dit vrouwtje bijzonder imposant en actief, maar heeft ze nog nooit een persoon aangevallen.

Rehabilitatie

Op dinsdag 8 augustus is de beer overgebracht naar een dierenasiel in de buurt van Springfield, Colorado, waar hij “Honger eet“Een ongebruikelijke overdracht, aangezien iedereen verwachtte dat het dier geëuthanaseerd zou worden. Maar het California Department of Fish and Wildlife besliste anders.”Gezien de brede belangstelling voor deze beerOndertussen zijn de drie jonge welpen naar Sonoma County Wildlife Rescue gestuurd, een beschermd reservaat in de buurt van South Lake Tahoe, met als uiteindelijk doel ze weer vrij te laten in het wild.

Om te voorkomen dat nieuwe beren in de verleiding komen, dringt het California Department of Fish and Wildlife er bij bewoners op aan om huishoudelijk afval in speciale vuilnisbakken te deponeren en geen voedsel in de buurt van hun huizen achter te laten.

“data-script =” https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js”>

READ  Uit een studie blijkt dat de levensverwachting in Frankrijk de afgelopen drie jaar slechts licht is gestegen