Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De man die Joe Biden bedreigde, werd neergeschoten door de FBI

De man die Joe Biden bedreigde, werd neergeschoten door de FBI

Een persoon die verschillende bedreigingen uitte tegen Joe Biden en Kamala Harris is woensdag door de FBI vermoord, voorafgaand aan het bezoek van het Amerikaanse staatshoofd aan Utah.

Woensdag heeft de FBI in Utah een man vermoord die de Amerikaanse autoriteiten maandenlang in de gaten hadden gehouden wegens het uiten van bedreigingen tegen Joe Biden, uren voordat de president de westelijke staat zou bezoeken.

Het Federal Bureau of Investigation, of de federale politie, zei dat een verdachte woensdag vroeg is gedood toen agenten hem probeerden te arresteren in Provo, ten zuiden van Salt Lake City.

maanden gevolgd

De FBI voegde eraan toe dat het onderzoek loopt, zonder details over de man te geven. De laatste werd geïdentificeerd als Craig Robertson in een klacht van federale aanklagers in Utah.

Volgens dit document presenteerde de zeventigjarige zichzelf als een fervent aanhanger van voormalig president Donald Trump en bedreigde hij Joe Biden herhaaldelijk in berichten op sociale netwerken.

Zijn plaatsvervanger Kamala Harris, procureur-generaal Merrick Garland en advocaat Alvin Bragg – die toezicht hield op het onderzoek dat leidde tot de aanklacht tegen Donald Trump in New York – werden ook bedreigd, evenals de FBI-agenten zelf.

Meerdere afbeeldingen van vuurwapens

“Nu is het tijd voor een of twee presidentiële moorden. Eerst Joe, dan Kamala!!!” las een van de posts.

“Ik hoor dat Biden naar Utah komt (…). Ik stof mijn M24 af. Hallo, Clown Generaal!” Zegt een ander, een paar dagen geleden gepost volgens de klacht.

De man publiceerde volgens dezelfde bron ook talloze foto’s van vuurwapens.

READ  Het Malinese leger geeft de details door

President Biden bezoekt momenteel het westen van de Verenigde Staten en reist later woensdag naar Salt Lake City. De geheime dienst, die verantwoordelijk is voor de bescherming van hoge staatsambtenaren, zei dat het “op de hoogte was van een FBI-onderzoek naar een persoon in Utah die een door de geheime dienst beschermde persoon bedreigde”, maar gaf geen aanvullende details.

Door Jane Bullant, AFP BFMTV-journalist

De belangrijkste artikelen