Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ontbijt: volgens cardiologen zijn dit de te vermijden voedingsmiddelen

Ontbijt: volgens cardiologen zijn dit de te vermijden voedingsmiddelen

Om uw hart en bloedvaten te beschermen, moeten veel voedingsmiddelen bij het ontbijt worden vermeden. Dit zijn de dingen die je ’s ochtends niet op de trap moet zetten, volgens twee cardiologen.

spek

Het vlaggenschip van het Angelsaksische ontbijt, spek is rijk aan zout en additieven. Behalve dat het een verwerkt rood vlees is, verhoogt spek ook het risico op hartaandoeningen. VS vandaag Dr. Andrew Freeman, directeur van de afdeling Cardiovasculaire ziektepreventie en welzijn bij National Jewish Health, in Denver (VS).

eieren

Susan Cheng, hoogleraar cardiologie en directeur volksgezondheidsonderzoek aan het Smidt Heart Institute in Los Angeles, raadt op haar beurt de dagelijkse consumptie van eieren af. Hoewel ze voedzaam zijn, bevatten ze veel cholesterol en kunnen ze op de lange termijn het risico op het ontwikkelen van diabetes verhogen. Daar staat tegenover dat “de regels soepeler zijn als het om eiwitten gaat, omdat die geen cholesterol bevatten”, verduidelijkt de expert in de Amerikaanse media.

gebak

Bereid uit bladerdeeg, croissants, pijnchocolade of chocolade, onderscheidt het zich door zijn vermogen om het snel op te eten op weg naar het werk. Maar deze gebakjes zijn rijk aan boter, geraffineerde suikers en hartbeschadigende transvetzuren. In de ochtend raden de twee Amerikaanse experts aan om de voorkeur te geven aan volkorenbrood en havermout.

Pannekoeken

In de lijst met te vermijden voedingsmiddelen vermelden Dr. Freeman en professor Susan Cheng ook pannenkoeken en pannenkoeken met een laagje vet, die vooral populair zijn op zondagochtend. Om je hart gezond te houden en toch plezier te hebben, raden experts aan om pannenkoeken en pannenkoeken bereid met volkorenmeel te maken en de bereiding te begeleiden met een bord vers fruit.

READ  Economische sancties: Rusland bijna 'dreigend struikelen', zegt Fitch