Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten legden sancties op aan drie hoge functionarissen omdat ze de expansie van Wagner daar mogelijk maakten

De Verenigde Staten legden sancties op aan drie hoge functionarissen omdat ze de expansie van Wagner daar mogelijk maakten

Washington heeft op 24 juli 2023 drie hoge financiële functionarissen gesanctioneerd voor het helpen inzetten van Wagner in Mali: de huidige minister van Defensie Sadio Camara, generaal Alou Boy Diarra, luchtmachtcommandant en zijn plaatsvervanger, kolonel Adama Bagayoko.

Deze drie hooggeplaatste financiers zijn dus onderworpen aan economische sancties door het Amerikaanse ministerie van Financiën. individuele straffen Het is niet gericht tegen de financiële mensen Amerikaanse schatkist.

Lees ookMali: Human Rights Watch veroordeelt “nieuwe wreedheden begaan door vermeende Wagner-soldaten en -mannen”

Concreet zullen de drie Bamako-functionarissen zien dat hun potentiële activa in de Verenigde Staten worden bevroren en dat ze geen transacties mogen uitvoeren met een Amerikaanse persoon of bedrijf.

Voor Washington faciliteerden deze drie officieren ” rooten Van Wagner in Mali, beiden buiten hun land, via een samenwerkingsovereenkomst met de paramilitaire compagnie. Tijdens de reizen naar Rusland in 2021 en vervolgens in 2022 is over de overeenkomst onderhandeld.

Hij wordt de hoofdarchitect Kolonel Kamara, De huidige minister van Defensie en pijler van de transitie. Nog een geavanceerde tip over dat laatste: hij is volgens Washington een Frans staatsburger.

Ook de Verenigde Staten verwijzen naar de steun aan huurlingen, dit keer direct op financieel gebied: ook materiële, logistieke en economische steun. Door de exploitatie van met name goud toe te staan, zijn de drie functionarissen in Bamako eigenaar van de Amerikaanse schatkist. De weg banen “tot onteigening” soevereine middelen “en voor” Mensenrechtenschendingen “.

Twee maanden eerder had het Amerikaanse ministerie van Financiën sancties opgelegd aan een andere pijler van het Wagner-regime in Mali: Ivan MaslovEvguéni Prigojine-estafette in Bamako.

READ  Het voorzitterschap van de VAE stelt een historische regeling voor fossiele brandstoffen voor

Lees ookDe Russische diplomaat zegt dat de Wagner Group haar activiteiten in Mali en de Centraal-Afrikaanse Republiek zal voortzetten