Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat doet de Amerikaanse first lady?

Wat doet de Amerikaanse first lady?

Alain Joquard/AFP De Amerikaanse First Lady Jill Biden arriveerde maandag (24 juli) op ​​de luchthaven Orly in het zuiden van Parijs.

Alain Joquard/AFP

De Amerikaanse First Lady Jill Biden arriveerde maandag (24 juli) op ​​de luchthaven Orly in het zuiden van Parijs.

Frankrijk – Een bezoek van een week aan Frankrijk markeert de terugkeer van de Verenigde Staten naar UNESCO. De Amerikaanse First Lady Jill Biden arriveerde op 24 juli in Frankrijk, waar ze dinsdag haar Franse tegenhanger Brigitte Macron zal ontmoeten in het Elysee Palace en zal deelnemen aan een ceremonie ter ere van de reïntegratie van Washington in de Organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur van de Verenigde Naties.

Tijdens haar eerste officiële bezoek aan Frankrijk bracht de vrouw van de Amerikaanse president Joe Biden maandagmiddag voor het eerst tijd door met leden van de Amerikaanse ambassade en hun families, volgens een programma dat haar diensten naar AFP hebben gestuurd.

Deze dinsdag zou u de vrouw van het Franse staatshoofd, Brigitte Macron, moeten ontmoeten in het Elysee Palace. De twee vrouwen die elkaar ontmoetten op de G20-top in 2021 in Rome zijn heel close. Na deze ontmoeting beschreef Jill Biden hun relatie op deze manier “Twee vrienden samen, als twee zussen.”

Ter ere van St. James American Cemetery

Op dezelfde dag zal de Amerikaanse First Lady het middelpunt van haar bezoek treffen: het hijsen van de Amerikaanse vlag in de UNESCO-hangar. Een symbool dat de terugkeer van de Verenigde Staten naar deze organisatie van de Verenigde Naties aangeeft, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in het 7e arrondissement van Parijs, Place de Fontenoy. Jill Biden zal een speciale toespraak houden samen met UNESCO-directeur-generaal Audrey Azoulay.

READ  Minister van Europese Zaken zegt dat er 'volledige consensus' aan het ontstaan ​​is over de status van EU-kandidaat

Op woensdag ga je dan naar de Amerikaanse begraafplaats van Saint James, in Montjoy Saint Martin (Manche) voor de Eerbetoon aan de Amerikaanse soldaten die het leven lieten. tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder begeleiding van Brigitte Macron bezoekt u vervolgens Mont-Saint-Michel – een site die sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst staat – “Benadrukt het belang van het behoud van cultureel erfgoed over de hele wereld”volgens zijn programma.

President Emmanuel Macron reist meerdere dagen door Nieuw-Caledonië, Vanuatu en vervolgens Papoea-Nieuw-Guinea en zal Jill Biden niet ontmoeten.

Een zeer politieke terugkeer van de Verenigde Staten naar UNESCO

De Verenigde Staten zijn op 30 juni officieel toegetreden tot UNESCO na een referendum van de lidstaten en ondanks tegenstand van Rusland en China. Ze lieten het achter onder Donald Trump, in 2017, hekelde ze “aanhoudende vooringenomenheid tegen Israël” van deze instelling. Deze terugtrekking, vergezeld van Israël, is van kracht sinds december 2018.

Zijn terugkeer maakt deel uit van een algemene context van groeiende rivaliteit met China, terwijl Peking de multilaterale internationale orde die na de Tweede Wereldoorlog tot stand is gekomen en waarvan UNESCO een zijtak is, wil veranderen. Slechts tien landen waren eind juni tegen de terugkeer van de VS, waaronder Iran, Syrië, China, Noord-Korea en vooral Rusland, dat de besprekingen opzettelijk in grote mate vertraagde en de resultaten niet terugdraaide.

De Verenigde Staten hadden UNESCO al in 1984 verlaten, onder leiding van Ronald Reagan, daarbij verwijzend naar de zinloosheid en vermeende budgetoverschrijdingen van de organisatie die ze in oktober 2003 opnieuw hadden opgericht. Hun terugkeer is een opluchting voor de organisatie, wiens Amerikaanse bijdragen goed zijn voor 22% van het budget. Washington beloofde zijn achterstallen volledig te betalen, wat neerkomt op 619 miljoen dollar, meer dan het jaarlijkse budget van UNESCO van 534 miljoen dollar.

READ  Twee Afro-Amerikaanse gekozen functionarissen zijn gediskwalificeerd en hun aanhangers schreeuwen om racisme

Zie ook op Huffpost :