Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hand: Mayonnade Pro-Metz

Hand: Mayonnade Pro-Metz

Metz kondigde de verlenging aan van het contract van zijn coach, Emmanuel Mayonadi, tot juni 2024.

Stoffelijk overschot ! Emmanuel Maiunadi neemt komend seizoen opnieuw het voorzitterschap van de vrouwenhandbalclub Metz over. De 39-jarige coach verlengde zijn contract aan het einde van het jaar tot juni 2024 en hij was het die in de winter van 2015 vanuit Mios Pejanos in Moselle aankwam. “Ik dank hem voor het vertrouwen dat hij in de club toonde toen hem verschillende lucratieve projecten werden aangeboden. Ik voel me gerustgesteld hem aan onze zijde te hebben en ik ben er zeker van dat het beste nog moet komen op sportief vlak en dat het handbalwonder van Metz zal doorgaan”, verheugt voorzitter Thierry Weizmann, die de coach zeven titels in het Franse kampioenschap, drie Franse bekers en een bronzen medaille in de Champions League ziet met het team van Dragonnes.

In een video legt de voormalige Holland-coach uit waarom hij ervoor heeft gekozen om te blijven: “Er zijn voorstellen en contacten. En dan proberen we de voor- en nadelen af ​​te wegen. (…) Ik wil het moment vermijden dat ik te veel in de structuur van het Metz Handbal. Natuurlijk ben ik bang voor dat moment. De dynamiek van het moment doet me geloven dat dit moment nog moet komen. »

En na 2024? Emmanuel Mayonadi liet het onderwerp buiten beschouwing, maar wie in 2019 met Nederland tot wereldkampioen werd gekroond, mag niet vergeten dat de functie van coach van het Franse nationale team vacant komt na de Olympische Spelen van Parijs, waar hij zijn titel gaat verdedigen. Wat als hij de opvolger is van Olivier Krumholtz? “Hij is een heel goede coach. Logischerwijs zou hij kandidaat kunnen zijn”, zei de man die Metz afgelopen september ook coachte.

READ  Mercato: Mourinho springt op Rome! (Officieel) - Voetbal