Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hamlin’s podium in zijn laatste WK

Charles Hamlin beëindigde zijn WK-carrière op het podium door zondag in Dordreich de zilveren medaille te winnen op de 5000m estafette.

Het was een heel bijzonder weekend voor de ervaren shorttracker die zijn lange schaatsen gaat repareren na de introductie van de Wereldkampioenschappen in Montreal in maart.

• Lees ook: Nog twee medailles voor Kim Poetin

Hamlin kreeg zaterdagavond na de races een klein feestje van zijn teamgenoten en kreeg veel lof.

“Het was het plezier en de verrassing die mijn teamgenoten zaterdagavond voor me boekten”, zei hij. Er waren enkele toespraken en ik nam het woord om iedereen te vertellen hoe trots ik ben om lid te zijn van het nationale team. “

“Uiteindelijk won ik een behoorlijk hoge medaille door zilver op de estafette te winnen”, vervolgde Hamlin, die tijdens zijn carrière 142 WK-medailles heeft gewonnen, waarvan 84 in individuele evenementen. Ik genoot van elk moment en ademde langzaam om mezelf te voeden met energie op de landingsbaan. We wilden goud en verloren een paar millimeter achter de Koreanen, maar het belangrijkste was het gedrag van de spelers die veel rust en aanpassingsvermogen toonden. “

Hamlin was veel lof waard. Twee keer werd hij door de huisomroep omschreven als een levende legende en de Nederlandse televisie was zeer welkom. “Ik voelde me een beetje ongemakkelijk omdat mijn carrière nog niet voorbij was, maar het is hartverwarmend”, zei hij. Ik zal meer beseffen wat je deed toen je met pensioen ging. Tijdens mijn interview op de Nederlandse tv vergeleken ze me met skaters van het kaliber Victor Ann en Apollo Anton Ono. Het is geweldig om in dezelfde cirkel te zitten als deze twee skaters en om mijn naam in dezelfde zin te horen. “

READ  Falcao et le Rayo Vallecano doden Barcelona / La Liga / J11 ​​​​ / Rayo Vallecano-FC Barcelona (1-0) / SOFOOT.com

Nog steeds in het spel

Ahn, een genaturaliseerde Zuid-Koreaan en Rus, is de schaatser met de meeste Olympische gouden medailles, met zes, en ook de meest versierde met acht kronen, zoals Ono en de Italiaanse Ariana Fontana.

Ondanks dat hij dit seizoen geen individuele medailles heeft verzameld op het WK, is Hamlin ervan overtuigd dat hij nog steeds in het spel is. “Ik had graag betere resultaten gehad aan het einde van de week, gaf hij toe, maar ik had goede races die me vertrouwen gaven en lieten zien dat ik nog steeds met iedereen kon concurreren en winnen. Het belangrijkste is nu niet te winnen.” ”