Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hakeem Jeffries volgt Nancy Pelosi op en wordt de eerste zwarte leider van een partij in het Congres

Hakeem Jeffries volgt Nancy Pelosi op en wordt de eerste zwarte leider van een partij in het Congres

Pagina wordt omgeslagen. De verkozen democraat Hakeem Jeffries werd woensdag door zijn collega’s genomineerd Om Nancy Pelosi op te volgen Hij leidt zijn partij in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Hij werd de eerste Afro-Amerikaan die dergelijke verantwoordelijkheden bekleedde in het Amerikaanse Congres.

De 52-jarige gekozen functionaris, die sinds 2019 verantwoordelijke functies bekleedt bij de Democratische staf, sprak na een stemming achter gesloten deuren zijn “grote trots” uit over zijn benoeming in de functie.

De verkiezing van Hakeem Jeffries markeert een belangrijke generatiewisseling in het Amerikaanse Congres: de gekozen New Yorker is 30 jaar jonger dan Nancy Pelosi, voorzitter (“Speaker”) van het Huis van Afgevaardigden. “Deze nieuwe generatie leiders weerspiegelt de dynamiek en diversiteit van onze grote natie”, prees ze.

Verlamming aan de horizon

Nancy Pelosi maakte half november bekend dat ze zou terugtreden als leider van de Democraten in het volgende Huis van Afgevaardigden. twee decennia later. Ze blijft in het Huis van Afgevaardigden zitten, als vertegenwoordiger gekozen uit Californië.

Als leider van de Democraten zal Hakeem Jeffries in januari door het Huis van Afgevaardigden navigeren waar zijn partij geen meerderheid zal hebben. Republikeinen wonnen de controle over die kamer bij de tussentijdse verkiezingen in november.

Hoewel hun meerderheid kleiner zal zijn dan verwacht, zullen de Republikeinen een aanzienlijke inspectiebevoegdheid hebben, die ze beloven te zullen gebruiken bij een reeks onderzoeken naar de aanpak van president Biden van de pandemie of de terugtrekking uit Afghanistan.

Het kamp van Joe Biden wilde echter graag de controle over de Senaat behouden. Nu, na twee jaar lang het congres te zijn ontzegd dat volledig van hem was, zal de partij van de Democratische president niet kunnen stemmen over grote projecten. Maar de andere kant ook niet.

READ  "Voor het eerst krijgen we de controle over de demografie van Mayotte terug", pocht Gerald Darmanin