Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Drie illegale immigranten, die verborgen onder de laadbak van een olietanker aankwamen, vragen asiel aan

Drie illegale immigranten, die verborgen onder de laadbak van een olietanker aankwamen, vragen asiel aan

drie NigerianenWoensdag maakten de Spaanse autoriteiten bekend dat degenen die maandag in de Spaanse archipel van de Canarische Eilanden aankwamen na 11 dagen op volle zee te hebben doorgebracht ondergedoken aan het roer van een olietanker, eindelijk asiel konden aanvragen. Zo kan deze tanker vertrekken zonder, volgens de prefectuur van de Canarische Eilanden, de eilanden voor de kustAfrika.

Maar de Spaanse autoriteiten gaven dinsdag aan dat deze drie illegale immigranten zijn overgedragen aan de eigenaar van de tanker, die volgens hen de wettelijke verantwoordelijkheid draagt ​​om hen terug te brengen naar de haven van herkomst van de boot, die is aangeklaagd. door veel ngo’s. Het onder Maltese vlag varende schip, de Allithene 2, was op 17 november vertrokken vanuit Lagos in Nigeria voordat het maandag aankwam in de haven van Las Palmas, in de Canarische archipel.

Onderkoeling en uitdroging

Een indrukwekkende foto gepubliceerd door de Spaanse Naval Rescue Services en vastgelegd door vele media toonde de aankomst van deze drie mannen, gezeten op het enorme roer, met hun voeten net boven het water, onder de achtersteven van dit imposante schip, 183 meter lang en 32 meter lang . meter breed.

Bij hun aankomst op de Canarische Eilanden waren deze drie mannen zo “moe en vertoonden tekenen van onderkoeling” dat ze “door de gezondheidsdiensten werden bijgestaan”.Persbureau Frankrijk Reddingsdiensten op zee bevestigden “matige uitdroging”, zoals bevestigd door ambulancediensten.

READ  Fransman Benjamin Brier zal volgens zijn advocaat worden berecht voor "spionage"