Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Drie migranten zitten nog elf dagen ondergedoken aan het roer van een olietanker aan de overkant van de Atlantische Oceaan

Drie migranten zitten nog elf dagen ondergedoken aan het roer van een olietanker aan de overkant van de Atlantische Oceaan

De drie illegale immigranten werden op hetzelfde schip teruggebracht naar hun haven van herkomst in Nigeria.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 2 minuten.

Elf dagen helse transit, non-stop, geen eten. En overgeleverd aan de golven, vast aan het roer van de olietanker Alithini II. Het beeld is even onrealistisch als kolossaal onthullend dat sommigen bereid zijn vandaag alles te doen om hun land te ontvluchten, met gevaar voor eigen leven.

>> Frankrijk Infodocument. “Hoor niet, je wordt niet gered!” : Een onderzoek naar een dodelijke schipbreuk door migranten in het Kanaal stelt Franse reddingswerkers voor een raadsel

We zien drie jonge mannen aan het roer van een olietanker zitten, hun voeten een paar meter boven de waterlijn en onder de achtersteven van deze gigantische tanker, 183 meter lang en 32 meter breed. Daar, in deze onwaarschijnlijke, zeer kleine en precaire ruimte, ontdekte de Spaanse kustwacht bij aankomst van de boot op de Canarische Eilanden drie migranten die elf dagen eerder uit Nigeria waren vertrokken.

De booteigenaar is “altijd verantwoordelijk voor de terugkeer naar de haven van herkomst”

De autoriteiten zagen bij de ingang van de haven van Las Palmas, op de Canarische Eilanden, dat deze drie migranten van sub-Sahara afkomst onmiddellijk werden opgevangen door de Spaanse kustwacht en reddingsdiensten. Ze leden aan lichte uitdroging en onderkoeling en werden naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de regering van de Canarische Eilanden is de toestand van een van hen ernstig. “Ze waren moe en vertoonden tekenen van onderkoeling en toen ze de haven bereikten werden ze opgevangen door de gezondheidsdiensten.Ze konden toen hun traject uitleggen, vertelde de Maritime Rescue Services maandag aan AFP: Ze vertrokken op 17 november vanuit de haven van Lagosin Nigeria en zo bleef ik elf dagen lang vastklampen aan dit stuk plaatwerk, zonder eten en overgeleverd aan de golven van de Atlantische Oceaan.

READ  Het internationale ruimtestation: de passage van Thomas Pesquet over het eiland Réunion werd op video opgenomen

Wat gaat er nu met hen gebeuren? Volgens de wet worden deze drie mannen beschouwd als verstekelingen, niet als immigranten. Ze worden dus teruggestuurd naar hun haven van herkomst in Nigeria. Volgens Spaanse media zijn twee van hen al aan boord van dezelfde tanker en ligt de derde nog in het ziekenhuis. Het bedrijf dat eigenaar is van het gebouwAltijd verantwoordelijk voor het terugbrengen naar de oorspronkelijke poort“, legt de prefectuur van de Canarische Eilanden uit. De Spaanse autoriteiten hebben geen details over hun identiteit verstrekt, noch hebben ze gespecificeerd of ze asiel hadden aangevraagd of dat ze wilden emigreren. Een zinloze reis die niet zonder herinneringen aan de wanhopige pogingen van enkele migranten in het eerste decennium Vanaf de 21e eeuw verstopten ze zich in het landingsgestel van met name vliegtuigen die tussen Afrika en Europa vlogen.