Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk blijft duizenden tonnen zeer giftige pesticiden exporteren, ondanks een verbod op de praktijk

Frankrijk blijft duizenden tonnen zeer giftige pesticiden exporteren, ondanks een verbod op de praktijk

Het is een praktijk genaamd“vals” door De Verenigde Naties, maar Frankrijk en Europese landen vinden het moeilijk om te stoppen: de export van pesticiden die in de Europese Unie (EU) verboden zijn voor gebruik vanwege hun gevaar voor de gezondheid of het milieu.

Frankrijk werd de leider in de eerste plaatsVers Januari 2022, het eerste land dat deze controversiële handel van zijn grondgebied verbiedt. Bijna een jaar na de inwerkingtreding van de wet blijft het echter op grote schaal verboden pesticiden exporteren. Tussen januari en september werd meer dan 7.400 ton van het zeer giftige materiaal voornamelijk naar Brazilië gestuurd, maar ook naar Oekraïne, Rusland, Mexico, India en Algerije.

Fungiciden, herbiciden en insecticiden: In totaal hebben de Franse autoriteiten 155 autorisatieaanvragen goedgekeurd die overeenkomen met ongeveer vijftien verboden moleculen, volgens gegevens die zijn verzameld door de Zwitserse vereniging Public Eye en Unearthed, de onderzoekseenheid van de Britse tak van Greenpeace.

Het rapport is gepubliceerd op en tot en met woensdag 30 november de wetenschapper Toegang was, wijzend op gebreken in de wetgeving. Het belangrijkste ligt in de wet zelf. Het verbod opgenomen in Levensmiddelen wet Uitgegeven in 2018, van toepassing op gewasbeschermingsmiddelen “Container” Stoffen niet toegelaten in Europa, maar niet voor de werkzame stoffen zelf. Ook kunnen fabrikanten legaal verboden producten in pure vorm blijven exporteren. En ze aarzelen niet.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Pesticiden: niet-conform drinkwater voor 20% van de Fransen

Zo kreeg het Amerikaanse bedrijf Corteva toestemming om bijna 3.000 ton picoxystrobin te exporteren, een fungicide dat sinds 2017 in Europa verboden is vanwege zijn genotoxisch potentieel. De eerste bestemming, Brazilië en zijn sojaboongewassen, waar de Franse export goed is voor ongeveer 85% van het jaarlijks gebruikte volume picooxystrobin. Een winstgevend bedrijf, want volgens schattingen van financieel analist S&P Global levert de verkoop van fungiciden Corteva elk jaar 260 miljoen euro op.

READ  De Afro-Amerikaanse senator Tim Scott steunt Donald Trump

Een ander defect verschijnt in Uitvoeringsbesluit van de wet. Het werd gepubliceerd op 23 maart 2022 en biedt een uitzondering: pesticiden waarvan de vergunning is verlopen zonder dat er een officieel verbod op Europees niveau is of waarvan de fabrikanten geen verlengingsaanvraag hebben ingediend, kunnen verder worden geëxporteerd. De tekst stelt Gratieperiodes. wordt vastgesteld bij gezamenlijk besluit van de ministeries die verantwoordelijk zijn voor landbouw en milieu, “Op basis van een evaluatie van het effect van de verbodsmaatregel”En de bepaalt het besluit. Acht maanden later is het decreet nog niet gepubliceerd. Zal worden “bijna”zijn we verzekerd in het Ministerie van Ecologische Transformatie.

Je hebt nog 60,76% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.