Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het inbraakschandaal maakt de top van de staat boos

Het inbraakschandaal maakt de top van de staat boos

Een spoedvergadering, afgelaste persconferentie en uitstel Kamervragen: De dag na de publicatie van een parlementair rapport Om de weg vrij te maken voor een procedure om de door schandalen getroffen president af te zetten, veroorzaakte een top van het Zuid-Afrikaanse land donderdag opschudding.

President Cyril Ramaphosa”kan plegenOvertredingen en fouten, concludeert een woensdagavond gepubliceerd rapport van een parlementaire commissie die verantwoordelijk is voor het onderzoek naar de duistere inbraakzaak die de president in verlegenheid brengt vóór een verkiezingsdatum die cruciaal is voor zijn politieke toekomst.Het regerende Afrikaans Nationaal Congres (ANC) komt half december bijeen om Degene die als overwinnaar uit de bus komt, wordt aan het einde van de algemene verkiezingen van 2024 staatshoofd als het ANC, geconfronteerd met toenemende teleurstelling, de stemming wint.

De afzettingsprocedure zal geen kans van slagen hebben

De dag na de publicatie van het rapport, dat het Ramaphosa-kamp duidelijk met stomheid geslagen had, kondigde het Nationaal Uitvoerend Comité (NEC) aan het hoofd van de partij een spoedvergadering aan. Volgens een hoge ambtenaar zal de discussie zich, niet verwonderlijk, concentreren op het schandaal. Tot dusver lijken de interne stemprocedures stilletjes hun gang te gaan. De aankondiging van de partij vorige week dat er nog maar twee presidentskandidaten waren, heeft de spanningen enigszins doen afnemen. Cyril Ramaphosa arriveerde lang voordat voormalig minister van Volksgezondheid, Zweli Mkhize, de weg vrij leek.

De president is nu geschorst door het besluit van het parlement in buitengewone zitting op dinsdag om de aanbevelingen van het rapport te overwegen, die hij niet verplicht is op te volgen, maar die hem ertoe kunnen brengen het stemproces te starten om het staatshoofd af te zetten. . Deze maatregel zou echter weinig kans van slagen hebben, aangezien het ANC van Cyril Ramaphosa een comfortabele meerderheid in het parlement heeft. Maar de zaak verzwakt het toekomstige staatshoofd enorm op het gebied van corruptie dat hij heeft gezworen uit te roeien. Oproepen om af te treden zijn vermenigvuldigd vanuit de oppositie en leden van het Afrikaans Nationaal Congres.

READ  Pyongyang “wil niet langer onderhandelen, het wil niet langer dichterbij komen”, analyseert journalist en schrijver Dorian Malovich

Na de publicatie van het rapport riep het voorzitterschap onmiddellijk op tot “Zorgvuldig lezen en goed nadenken“Uit het document,”In het belang van de stabiliteit van de regering en het landBeloofde advertenties.Precies op het juiste momentMaar voorlopig lijkt het erop dat hij wil kalmeren. Donderdag persconferentieBehandel actuele kwesties die van belang zijn voor het publiek en de mediaDie werd afgelast. En al snel werd een vragensessie voor de spreker in de Senaat verdaagd. De afgelopen maanden waren de zittingen in het Parlement stormachtig voor Cyril Ramaphosa, die gewelddadig werd aangevallen op verdenking van verduistering.

$ 580.000 onder de kussens van de bank

De zaak dateert uit 2020. In februari braken dieven in bij een van zijn luxe panden. Er werden stapels contant geld gevonden onder de kussens van de bank. Het staatshoofd wordt verweten liever geen aangifte te hebben gedaan bij politie of belastingdienst. Cyrillus Ramaphosa”categorisch ontkennen“Oh mijn. In een officiële verklaring aan de commissie die op de dag van indiening van het parlementaire rapport is uitgelekt, geeft hij zijn versie van de feiten weer.

Volgens hem kocht een Soedanese zakenman buffels op zijn akker, waar hij wild en vee fokt, in het noordoosten van het land. Hij koos degene van wie hij hield en betaalde het bedrag van $ 580.000 in contantenDe chef legt uit. Het geld was verstoptKussens onder de bank in een kleine gebruikte kamer‘, door een medewerker die deze schuilplaats veiliger achtte dan de beveiliging van eigendommen. Cyril Ramaphosa is ook het onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek door de elite-politie-eenheid van Zuid-Afrika, de Falcons.

READ  Verenigde Staten: prachtige foto's van de orkaan die Kansas trof

Zie ook – In Zuid-Afrika werd na de overstromingen de staat van nationale ramp uitgeroepen