Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Haier HTF-520IP7 koelkasttest met meerdere deuren: geweldige prijs / prestatieverhouding

Haier HTF-520IP7 koelkasttest met meerdere deuren: geweldige prijs / prestatieverhouding

Zoals het is, is de Haier HTF-520IP7 koelkast met meerdere deuren eenvoudig ontworpen. De aluminium gevel is gepolijst en de afwerking is onberispelijk, of bijna; Vanuit bepaalde hoeken kunnen we enkele vingerafdrukken op de verf zien verschijnen.

Alle vierdeursmodellen hebben dezelfde structuur: de handgrepen bevinden zich in het midden van het apparaat; Ze zijn hier verborgen onder de deuren. Deze openen zonder enige moeite. Aan de andere kant wordt het alleen uitgeschakeld als het correct wordt teruggeduwd; Weerstand verhindert enigszins sluiten.

Het bedieningspaneel bevindt zich aan de voorkant, wat goed is om te voorkomen dat de deur voor verschillende aanpassingen moet worden geopend, waardoor er warme lucht in de compartimenten komt. Deze tactiele schakelaars worden vooral gebruikt om de koelkasttemperatuur tussen 1 ° C en 9 ° C en de vriezer tussen -14 ° C en -24 ° C in te stellen. Met dit dashboard kunt u ook verschillende modi bedienen: koelen en snel invriezen, vakantiemodus, enz.

De optionele aansluiting op de waterinlaat biedt een waterdispenser aan de voorkant om op verzoek gebruik te kunnen maken van vers, gefilterd water. Om zijn gevel perfect glad te houden, slaat hij een bakje over dat zou zijn gebruikt om glas op de drager te plaatsen. Voor ijsblokjes moet je ze gaan halen bij de ijsblokjesmaker in het vriesvak.

De inhoud van de koelkast is meer dan comfortabel want hij gaat tot 489 liter: 343 liter voor het koelgedeelte en 146 liter voor het vriesgedeelte. Om de gehele ovenruimte te koelen kan deze Haier maar op één koelcircuit rekenen; We hebben er een beetje spijt van, want geuren en bacteriën kunnen van kamer naar kamer worden overgedragen.

Dit geventileerde koude circuit (No Frost genaamd) circuleert in de twee holtes: dit type koeler wordt verondersteld een constante en homogene temperatuur te handhaven in de verschillende compartimenten; Uit onze tests bleek echter dat dit niet altijd het geval was (zie hoofdstuk Koeling). Een ander voordeel van No Frost is het voorkomen van vorstvorming. Het nadeel is dat extreem koud weer de neiging heeft om voedsel uit te drogen. Om dit fenomeen te stoppen, is het het beste om voedsel dat vocht moet vasthouden (zoals fruit en groenten) op te slaan in daarvoor bestemde bakken.

Haier HTF-520IP7 biedt zelfs twee lades om de meest kwetsbare producten op te bergen. Dit gebied wordt “flexibel” genoemd en maakt het mogelijk de temperatuur aan te passen aan de conserveringsbehoeften. Met de schuifregelaar aan de onderkant van de ovenruimte kunt u verschillende koelingsniveaus instellen: snel koelen, stabiel houden op 0 ° C en ontdooien. Onze tests hebben echter aangetoond dat de temperatuur nooit onder de 1,4 ° C komt.

Het koelgedeelte is verdeeld over drie verdiepingen met drie grote glazen planken. De deur heeft links en rechts drie planken die plaats bieden aan pakketten van verschillende afmetingen. De flessen van 1,5 liter passen op elk moment in de onderste plank en kunnen verticaal worden opgeborgen. Maar de Champagne Magnum past nergens. Ze moeten noodzakelijkerwijs op de planken worden geplaatst. We merkten hetzelfde opLG GSK6876SC ​ De absurditeit bereikt zijn hoogtepunt als we de grootte van de machine zien. De deurvakken hebben geen klein deksel om te voorkomen dat de boter geurtjes uit de koelkast opneemt, wat jammer is.

Achter elke deur in de vriezer bevinden zich drie diepe lades voor het bewaren van diepvriesproducten. Hier wordt de ijsblokjesmachine geplaatst.

Dit model geeft tenslotte een alarm af dat aangeeft dat de deur te lang open heeft gestaan. Na een minuut openen, zal Haier een dubbele pieptoon laten horen totdat de deur gesloten is.

We evalueren de koelprestaties bij twee belastingsniveaus, gesimuleerd door koude-accumulatoren. Maar aangezien deze koelkast met meerdere deuren 30% groter is dan de modellen in onze vergelijking, hebben we een extra toeslag van 30% toegevoegd.

En deze overbelasting schrikt de Haier HTF-520IP7 niet af, die verreweg de snelste koelkast is in onze vergelijking. Het kostte iets meer dan 5 uur om de gehele koelruimte af te koelen van 20 ° C naar 5 ° C.

Lage temperatuur (grote lading).

Lage temperatuur (grote lading).

De metingen aan de binnenkant van de deuren zijn het meest verrassend, aangezien het iets meer dan 7 uur duurt om de temperatuur te verlagen; Het is twee keer minder dan LG GSK6876SCInstaView. Gewoon geweldig!

Na het meten van de koeltijd, berekenen we de consistentie en uniformiteit van de koeling in elke holte. Onze sondes vertonen duidelijke verschillen tussen de boven- en onderkant van het lumen. De temperaturen variëren tussen -2,5 ° C en 4,9 ° C op het hoogste niveau; Tussen 0,7 ° C en 3,5 ° C in het middenniveau en tussen 2,8 ° C en 4,3 ° C onderaan.

Lage temperatuur (kleine lading).

Lage temperatuur (kleine lading).

Deze temperatuurverschillen rechtvaardigen gedeeltelijk de snelheid waarmee de Haier HTF-520IP7 wordt gekoeld. Het koelt teveel af, wat de stabiliteit en uniformiteit van de kou ondermijnt.

READ  Michel-Edouard Leclerc waarschuwt dat kerstspellen dit jaar 'meer' gaan kosten door inflatie