Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Decodering.  Marokkanen zijn gek op Bitcoin, wat een illegaal bezit is!

Decodering. Marokkanen zijn gek op Bitcoin, wat een illegaal bezit is!

De cijfers zijn verbluffend: meer dan 8 miljoen dirhams werden ingewisseld om bitcoins te kopen in één maand en op één platform in Marokko. Het cryptocurrency-register zou verzegeld moeten zijn.

Sterker nog, steeds meer Marokkanen die van cryptocurrency houden, brengen een geweldige tijd door in een gebied waar de wettelijke grenzen niet zo duidelijk zijn als we zouden willen suggereren.

Technologie heeft zelden zoveel enthousiasme of angst gewekt als Bitcoin. Op het moment van schrijven is de prijs van cryptovaluta $ 60.000 gepasseerd na eerder deze week te hebben geflirt met een token van $ 64.000. Het was slechts een paar duizend dollar waard toen het in 2009 werd gelanceerd, en vandaag de dag Bitcoin bezitten, staat gelijk aan het houden van een staaf die iets meer dan een kilo puur goud weegt!

In Marokko is virtuele valuta de lieveling van opkomende investeerders en andere liefhebbers van cryptocurrency. Er is een ongelooflijke hype rond Bitcoin, maar ook cryptocurrencies in het algemeen. Hoewel velen een paar jaar geleden aarzelden om de beslissing te nemen, streven velen er tegenwoordig naar om het te krijgen, zegt Moncef *, een jonge Casablanca-manager die ook in Bitcoin heeft geïnvesteerd.

Hij is niet de enige persoon. Om liefdadigheid te geven KuindiscAmerikaanse media die gespecialiseerd zijn in cryptocurrencies, de directe uitwisselingssite LocalBitcoins, registreerden een toename van 30% in Marokkaanse gebruikersregistraties tussen 2019 en 2020, met de creatie van meer dan 700 nieuwe accounts. Al deze accounts die op dit platform in het Koninkrijk zijn geregistreerd, zouden alleen al voor de maand februari 2021 meer dan 8 miljoen dirham in Bitcoin-transacties uitwisselen.

“Er zijn twee soorten mensen die bitcoin kopen”, legt een in het buitenland gevestigde Marokkaanse financiële analist uit die gespecialiseerd is in het verhandelen van crypto-activa. De eerste doet dit om zichzelf tegen inflatie te beschermen. Door Bitcoin te kopen, krijgen ze een veilige haven waarvan de waarde in de loop van de tijd niet mag dalen. Dit was het geval met de Bitcoin-pioniers die een gedecentraliseerde munt zagen die door de blockchain werd gebouwd en waarvan de grootte beperkt was als alternatief medium. “Behalve die dag kan Bitcoin vanwege de hoge volatiliteit geen rol van veilige haven spelen.”

READ  Werkloosheid, vervroegde pensionering, discriminatie... Hoe werkgelegenheid in hogere functies veranderde in een “enorme verspilling”

Lire aussi: Les clients de Tesla peuvent officiellement payer en bitcoin, la devise virtuelle grimpe

Hoe zit het met seconden? “Dit zijn de mensen die profiteren van de bitcoin-koorts om op de golf te rijden om te speculeren en geld te verdienen door een rendement op hun kapitaal te krijgen”, stelt onze analist. Dit is wat alle mensen die ons onderzoek hebben kunnen doen, ons bekenden. “Wat mijn persoonlijke situatie betreft, ik heb een kleine besparing die ik graag snel zou willen terugverdienen. Omdat je niet al je eieren in één mand hoeft te doen, diversifieer ik mijn bezit. Ik heb vooral ook Ethereum en Cardano. zoals een andere cryptocurrency die in waarde aan het stijgen is, Safemoon ”, Samir *, 21, is een student in zijn staat, geeft toe.

Maar wat verklaart deze bitcoin-obsessie? Onze analist zei: “Er was veel nieuws over cryptocurrencies, wat verklaart waarom het zo interessant is voor de grote investeerders die in de vroege uurtjes niets meer met IT-amateurs te maken hebben.” Het nieuwste in de Coinbase IPO, een uitwisselingsplatform dat exclusief is bedoeld voor cryptocurrencies.

Coinbase debuteerde op 14 april op de Nasdaq-beurs en brak het record voor de hoogste waardering, $ 86 miljard, toegekend aan een Amerikaans bedrijf voor een IPO. Het vorige record was van Facebook, waarvan de marktkapitalisatie in 2012 toen het voor het eerst werd genoteerd, steeg tot iets meer dan $ 81 miljard.

Bitcoin heeft ook geprofiteerd van de ondersteuning die wordt geboden door veel beroemdheden uit de zaken- en muziekwereld. Elon Musk, de president van Tesla, stopte dus niet met het prijzen van de voordelen van de virtuele valuta, maar kondigde zelfs aan dat zijn bedrijf voor $ 1,5 miljard aan bitcoins had gekocht en de mogelijkheid bestudeerde om het als betaling te accepteren. methode. Op 12 februari 2021 kondigden Twitter-oprichter Jack Dorsey en rapper Jay-Z de oprichting aan van een stichting om de ontwikkeling van Bitcoin te financieren. Internetvaluta

READ  SNCF is volgens de CEO vanaf 9 augustus klaar om reizigers te controleren

Om nog maar te zwijgen van staatsinitiatieven zoals het werk van de Ethiopische regering met Cardano en hun “Ada” -code.

Marokkanen zijn niet de eersten in de MENA-regio

Al deze razernij heeft niet nagelaten individuele Marokkanen aan te trekken, op zoek naar snelle overwinningen, om Bitcoin te verwerven. Dus volgens gegevens van voordeelHet is een gespecialiseerde site die bitcoin-transacties verzamelt die zijn gedaan op platforms buiten de beurs, en aankopen van deze cryptocurrency in dirhams in de afgelopen 30 dagen hebben het bedrag van $ 1,48 miljoen bereikt. Zelfs het Koninkrijk staat op de eerste plaats in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, vóór Saoedi-Arabië, dat in dezelfde periode $ 1,44 miljoen aan transacties bedroeg, en de Verenigde Arabische Emiraten met $ 8,22182.

Zijn Marokkanen binnen een paar dagen de kampioen van de regio geworden in ruil voor cryptocurrencies? Niet zeker, antwoordt een deskundige internetadviseur die nauw geïnteresseerd is in cryptocurrencies. Usefultulips formulieren moeten worden ingenomen met een korreltje zout. Het is onredelijk om Marokko, waar regelgevende instanties zeggen dat ze cryptocurrencies verbieden, te vergelijken met een land als de VAE waar Bitcoin en andere valuta’s volkomen legaal zijn. ​

In feite hebben alle cijfers over Marokko die tot dusver in de pers zijn gepresenteerd, betrekking op OTC-deals. Deze platforms lijken dus erg op advertentiesites waar individuen bitcoins aanbieden of aanvragen voor contant geld of bankoverschrijving in dirhams. Deze transactiemethode, die bijna uitsluitend in het Koninkrijk wordt gebruikt, omdat de autoriteiten elk ander proces verbieden, wordt echter niet het meest gebruikt in andere landen waar de verwerving van Bitcoin aan geen enkele beperking is onderworpen.

READ  Nicolas de Tavernost voegt zich bij Rodolphe Saadeh bij CMA Médias

‘Cryptocurrency-transacties zijn niet illegaal’

Bovendien, vervolgt onze expert, is het verbod op het gebruik van cryptocurrencies willekeurig. “Iedereen praat over het verbod en de estafette zonder echt de persberichten van de autoriteiten in twijfel te trekken. Wat we vergeten te vermelden is dat het persbericht van Bank Al Maghrib en het wisselkantoor slechts waarschuwingen zijn en niet gebaseerd op een specifieke wet. . In feite is er geen officieel verbod op het gebruik van Bitcoin in Marokko. “

Het is een standpunt dat in tegenspraak is met de retoriek van de toezichthouder, die de Marokkaanse rechterlijke macht lijkt te bevestigen. In het nummer van juni 2020 heeft het Openbaar Ministerie deze zaak behandeld in een onderzoek dat is ondertekend door Abd al-Rahman Lamtouni, hoofd van de afdeling Strafzaken.

De tegenstrijdige standpunten van de rechtbanken van het Koninkrijk bij het oordelen in cryptocurrency-zaken zijn voornamelijk te wijten aan de aard van de bovengenoemde cryptocurrency die door de rechters wordt ingenomen. Degenen die het als een valuta beschouwen, vertrouwen op de deviezenwet en artikel 339 van het wetboek van strafrecht om de beschuldigde te beschuldigen, terwijl degenen die het niet als een valuta beschouwen, van mening zijn dat transacties in cryptovaluta’s geen misdaad vormen bij afwezigheid van een expliciete strafbepaling. De waarheid is dat deze tweede juridische benadering nog steeds de meest acceptabele en acceptabele is ”, besloot de rechter.

Het volstaat om de centrale bank ertoe aan te zetten haar consultaties over cryptocurrencies te bespoedigen. “De terughoudendheid van Bank Al-Maghrib om Marokko te verspillen heeft veel kansen opgeleverd. Kun je je voorstellen dat Marokko het initiatief nam en een deel van zijn deviezenreserves 5 of 6 jaar geleden in bitcoins omzette?”

In afwachting van een duidelijkere beslissing zal het aantal gebruikers ondanks alles blijven toenemen …

* Voornamen zijn gewijzigd.